Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRELOMIO JE

Mogao je igrati za Vatrene, izabrao je Srbiju: 'Kad obučeš taj dres, stvarno se osjećaš najljepše'

Petar Ratkov
Facebook
12.02.2024.
u 13:26

Kontaktirao ga je Hrvatski nogometni savez, željeli su ga i Bugari, ali za Petra nije bilo nikakve dileme

Za koju će nogometnu reprezentaciju nastupati Petar Ratkov? To je pitanje mučilo čak tri nacije sve dok protekle jeseni nije odvagnuo. Mladi, 20-godišnji napadač odabrao je da će igrati za - Srbiju.

Mogao je uzeti i hrvatsko sportsko državljanstvo, s obzirom na to da mu je majka Hrvatica. Mogao je nastupati i za Bugarsku, zemlju rođenja njegova oca. No, izabrao je Srbiju, u čijem se glavnom gradu i sam rodio.

Najprije je lanjskog rujna iz TSC-a, kluba iz Bačke Topole prešao u austrijski RB Salzburg. A onda je stigao i poziv Dragana Stojkovića za srpsku reprezentaciju kojeg je odlučio prihvatiti. Nešto ranije, zahvalio se bugarskom izborniku na pozivu.

Ratkova, mladića rođenog 2003. godine u Beogradu svojedobno je kontaktirao i Hrvatski nogometni savez, no niti igranje za Vatrene nije bila njegova želja. O tome je govorio i za srpske medije.

"Kod mene stvarno nikada nije bilo nikakve dileme. Srbija ili Hrvatska? Ja sam Srbin i svi težimo tome da zaigramo za Srbiju. Ostvario mi se san, za Srbiju želim igrati što više. To je za jednog 20-godišnjaka velika stvar, igrati pored takvih igrača kao što su Mitrović, Tadić... Kad obučeš taj dres Srbije, stvarno se osjećaš najljepše", kazao je Ratkov. 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Castro
Castro
14:15 12.02.2024.

Sretan ti put, takvih kao ti samo u Imotskom ima 12. A gdje ostalo.

PI
Pozdrav_iz_Rijeke
14:49 12.02.2024.

Otac Bugarin, majka Hrvatica, Tipičan Srbin,pogotovo što će porez (ne) plaćati u Monaku. Kao Đoković.

DE
Dex
15:08 12.02.2024.

Ostarit ću neću znati kako je to na svjetskom zaigrati .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije