Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB OLIMPIJSKOG TURNIRA

Mektiću i Paviću olakšan put do medalje, pomogao im - crvuljak

Osijek: Hrvatski Premier Tenis turnir, parovi, Mektić/Konjuh - Lukas/Dodig
Davor Javorovic/PIXSELL
23.07.2021.
u 09:02

Prvi nositelj muškog turnira je Novak Đoković koji lovi zlato za Srbiju i tzv. Golden Slam za sebe. No, u njegovu dijelu ždrijeba su i Rubljov i Zverev.

U Tokiju je obavljen ždrijeb olimpijskog teniskog turnira, koji počinje u subotu, kojim naši predstavnici mogu biti relativno zadovoljni. Kod tenisača, Marin Čilić je za suparnika u prvom kolu dobio Brazilca Joãa Menezesa, 217. tenisača svijeta, što je dobro, no već u drugom kolu vjerojatno ga čeka šesti nositelj Španjolac Carreno Busta (11. na ATP listi) koji je prošlog tjedna osvojio turnir u Hamburgu. Dobra je strana tog mogućeg sraza što Marin u međusobnim dvobojima vodi s 4-0. No, posljednje tri godine nisu se sastajali...

Prvi nositelj muškog turnira je Novak Đoković koji lovi zlato za Srbiju i tzv. Golden Slam za sebe. No, u njegovu dijelu ždrijeba su i Rubljov i Zverev.

U konkurenciji tenisačica naša jedina predstavnica Donna Vekić u prvom kolu ide na Francuskinju Caroline Garciju, 73. igračicu na WTA listi. Omjer u međusobnim pobjedama između njih dvije je 4-4. Donna će s Darijom Jurak nastupiti i u konkurenciji ženskih parova, a tu će njih dvije već u prvom kolu naići na tvrd orah: Amerikanke Melichar i Riske, osme nositeljice.

Najveće izglede za medalju objektivno imamo u konkurenciji muških parova gdje smo sastavili dva jaka para. Puno se očekuje od prvog dubla svijeta Nikole Mektića i Mate Pavića, ali i od međugorske kombinacije Marin Čilić/Ivan Dodig. Mektić i Pavić dobili su Brazilce koji su Marcelu Melu i Bruni Soaresu imali jakog aduta. No, Soares je nakon dolaska u Tokio imao napadaj slijepog crijeva, pa je morao biti operiran. Umjesto njega Melu se pridružio Marcelo Demoliner (52. na listi igrača parova), pa bi naš dvojac ipak trebao imati lakši posao.

Čilić i Dodig turnir otvaraju susretom protiv Japanaca Taroa Daniela i Yoshihita Nishioke, ali bi već u drugom kolu mogli naletjeti na jaku rusku kombinaciju Karen Hačanov/Andrej Rubljov. 

>> Pogledajte zanimljivosti s Olimpijskih igara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije