Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DONJECKU 5:2

Medvjedima i osma pobjeda u nizu, Thomas: Teško je ovo objasniti!

Medveščak SKA (1)
Dalibor Urukalović/Pixsell
12.10.2013.
u 09:03

Frenchov potez za notes: Time-out je pozvao već u 25. minuti, no pokazalo se da je to bio potez utakmice

Hokejaši Medveščaka nastavljaju dominirati KHL-om. U Donjecku su stigli i do osme uzastopne pobjede, domaći Donbass pao je s 5:2 (2:1, 1:0, 2:1), a golove za medvjede zabili su Thomas (14. i 59. minuta), Bjorkstrand (11.), Ryan (28.) i Murray (52.). Trener Medveščaka Mark French zbog ozljeda nije mogao računati na tri beka (Montador, Popovic, Letang) i dva napadača (Linglet, Walker), no medvjedi su svejedno ostvarili drugu uzastopnu gostujuće pobjede.

 

Treba istaknuti briljantan potez Frencha iz 25. minute, koji je možda i preusmjerio utakmicu. Naime, početkom druge dionice, kod rezultata 2:1 za medvjede, domaćin je konstantno jako pritiskao medvjede, gol je visio u zraku, no onda je trener zagrebačke momčadi napravio potez utakmice - pozvao time out da odmori smiri svoje igrače i da im da nove upute. Medveščak se nakon toga oslobodio pritiska, zaradio novog igrača više, te zabio gol za 3:1.

 

- Što sam im rekao u tom time-outu? Ma ništa...Imali smo umorne igrače, bio je to jedan od trenutaka u utakmici kada ne čuvaš timeout za kraj. Vidio sam da su igrači umorni, bila je duga izmjena iza njih. Moj vrhunski potez? Haha, ma ne... igrači na ledu su napravili akciju za gol, ali to je jedan od trenutaka kad osjetiš da dečkima treba mira i zraka, pa se odlučiš na takav potez – skromno je svoj potez prokomentirao French.

 

S dva gola istaknuo se Bill Thomas i tako zaradio šestinski škrlak, trenerovu nagradu za igrača utakmice.

 

- Izgledam malo smiješno, to je zato što imam malu glavu - smijao se Amerikanac, a onda prokomentirao nevjerojatan niz od osam uzastopnih pobjeda:

 

- Očito, to je velika promjena i teško je zapravo objasniti što nam se dogodilo nakon onog neugodnog niza poraza. Osjećamo se ugodno na ledu, vratar fantastično brani, mi zabijamo golove. Igrali smo protiv zaista odlične momčadi, ali dobili smo ih na mišiće.

 

Zanimljivo, medvjedi su i u Donjecku imali podršku, s tribina se vijorila hrvatska zastava, a bodrili su ih radnici Montmontaže i hrvatski karate reprezentativci koji ovaj vikend nastupaju na Europskom prvenstvu u Ukrajini.

 

Inače, Donbass je u povijesti KHL-a dosad samo jednom primio pet golova u svojoj dvorani – protiv Dinamo Minska i to točno godinu dana prije jučerašnjeg nokauta od Medveščaka.

 

Pobjedom su se medvjedi popeli na treće mjesto od 14 klubova Zapadne divizije, a iduću utakmicu igraju u nedjelju (17.30 sati) protiv Spartaka iz Moskve. Nakon ovakvog niza, teško je i zamisliti kakva će ludnica biti u Ledenoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije