Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBEL

Medvjedi u Ledenoj primili sedam golova, igračima ovacije navijača

Medveščak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
14.12.2018.
u 21:29

Medveščak je sa 21 bodom ostao na pretposljednjem mjestu, a iza zagrebačke momčadi samo je Villach sa 16 bodova.

Hokejaši Medveščaka poraženi su od češkog Znojma s 1:7 (1:2, 0:4, 0:1) u zaostaloj utakmici 19. kola EBEL-a, koja je u petak odigrana u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova uz glasnu podršku oko 2000 najvjernijih navijača kluba koji se našao pred mogućim isključenjem iz lige.

Međutim, Medveščak je nastavio natjecanje u EBEL-u, nakon što je vodstvo lige izašlo ususret klubu dopustivši posudbu igrača iz drugih zagrebačkih momčadi (Mladost, Zagreb) kako bi nadomjestili strance koji su otišli zbog teške financijske situacije i klubu i neisplaćenih plaća.

Takva, kombinirana momčad 'medvjeda' pod vodstvom Danijela Kolomba, dobro se nosila sa češkom momčadi u prvoj i trećoj trećini, ali u drugoj je do izražaja došla kvaliteta gostiju. Matuš je s dva pogotka (1, 6) donio početnu prednost Orlima. U 17. minuti domaće navijače razveselio je Šveđanin Bjorn Svensson, jedan od rijetkih stranih igrača koji nije napustio Medveščak, postigavši pogodak za 1:2, što je bio rezultat prvog dijela dvoboja.

Medveščak
1/6

U drugoj trećini gosti su stvorili odlučujuću prednost. Četiri puta su uspjeli svladati vrlo dobrog Vilima Rosandića, a strijelci su bili Kalus (22), Hlava (30), McPherson (34) i Nemec (40). U posljednjoj trećini Medveščak je imao nekoliko dobrih situacija, ali gostujući vratar Lassila nije dopustio još jedan pogodak. Blizu 'shutoutu' u posljednjoj trećini bio je i Rosandić, ali ga je 50 sekundi prije kraja svladao Oscadal za končanih 7:1.

Unatoč uvjerljivom porazu gledatelji su 'medvjede' ispratili s leda ovacijama.

Medveščak je sa 21 bodom ostao na pretposljednjem mjestu, a iza zagrebačke momčadi samo je Villach sa 16 bodova. Orli iz Znojma su devetom pobjedom u posljednjih 11 utakmica došli do 41 boda i sedmog mjesta. Vodeći Vienna Capitals imaju 53 boda.

Ključne riječi

Komentara 2

FR
freeshooter
00:50 15.12.2018.

Nažalost kod nas, svakog stranog sporta tri godine dosta. Nema interesa, nema sponzora, a nema ni proizvodnje od koje bi se prodavalo. Mi smo postali presiromašna zemlja, da bi u više sportova bili dobri, pogledajte gdje smo bili u košarci, nekada, i sada.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
09:46 15.12.2018.

Divna atmosfera rezultat realan biti će bolje. Sezonac sektor A.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije