Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE BLIŽI DOIGRAVANJU

Medvjedi ponovno bolji od zmajčeka!

Olimpija Medveščak
Antonio Bronić/Pixsell
10.01.2010.
u 21:36

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka pobijedili su ljubljansku Olimpiju 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) u krcatom Domu sportova u dvoboju 42. kola austrijske EBEL lige.

Hokejaši Medveščaka na korak su do ulaska u doigravanje EBEL-a nakon sinoćnje pobjede 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) nad Olimpijom. Sva tri gola za medvjede postigli su Kanađani – Mike Prpich, Jeef Heerema i Brad Smyth, a jedini za zmajčeke Boštjan Goličić.

– Znali smo da nam ova utakmica znači četiri boda, a tako smo i odigrali. Svih 60 minuta koncentrirano. Sada smo praktično osigurali doigravanje pa se idemo boriti za 6. mjesto – rekao je vratar Medveščaka Robert Kristan koji je jučer zamalo ostao netaknute mreže

Sporni pogodak gostiju

– Kod jedinog gola Olimpije pak nije prošao crtu – smatra Kristan, no s njim se nisu složili suci koji su nakon pet minuta “vijećanja” i gledanja TV snimke pokazali da je gol ipak bio.

Trener gostiju, Finac Hannu Jarvenpaa bio je jako potišten.

– Znali smo da nam je ovo možda i posljednja šansa da ulovimo priključak, no nismo uspjeli. Medveščak me je oduševio, imate jako interesantnu momčad. Možda ne kližete najbrže, ali igrate nevjerojatno pametno – sipao je komplimente trener gostiju.

S druge strane, trener Medveščaka Ted Sator bio je puno boljeg raspoloženja.

– Uoči utakmice osjećali smo pritisak jer smo znali koliko vrijede ovi bodovi. Prije zadnje trećine, kod rezultata 2:1, u svlačionici sam rekao igračima: “Ovo nam je super važna utakmica i moramo izdržati do kraja. Igrači su ispunili moju želju – opisao je Sator te dodao:

– Iako smo jako blizu, ne smijemo se opustiti, jer još je 12 utakmica do kraja.

Gajba piva od predsjednika

Za veliku pobjedu predsjednik kluba Damir Gojanović u svlačionicu je igračima donio gajbu piva.

– Neka se malo opuste, zaslužili su. Mislim da je sada to to. Doigravanje nam više ne može pobjeći –zaključio je Gojanović.

EBEL liga, 42. kolo:

Medveščak – Olimpija 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

RB Salzburg - Linz 1:2

Alba Volan – Vienna Capitals 6:5 (produžetak)

Graz 99ers – Jesenice 4:3 (penali)

Redoslijed: 1. Graz 99ers 61, 2. Vienna Capitals 59, 3. Red Bull Salzburg 56, 4. Linz 54, 5. Villach 48, 6. Alba Volan 44, 7. Medvaščak 43, 8. KAC 40, 9. Olimpija 33, 10. Jesenice 26

Komentara 1

AR
armando;)
22:04 10.01.2010.

Medvjedi popapali zmajčeke!!!ZIG ZAG MEDVEŠČAK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije