Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Mario Balotelli javno prozvao Hrvata i poručio mu: 'Stidi se!'

Mario Balotelli
Foto: Reuters/Pixsell
04.11.2019.
u 14:05

– Zašto je Balotelli tako reagirao? To morate pitati njega. Nemam problem priznati rasizam kada se dogodi, čak i kod naših navijača. Ali danas to nisam čuo. Ne želimo stvarati slučaj tamo gdje ga nema. Bila bi to laž – rekao je Ivan Jurić nakon čega je uslijedio odgovor nogometaša

Verona je jučer u 11. kolu Serie A s 2:1 svladala Bresciju, a utakmicu su obilježili i rasistički incidenti navijača.

Naime, Mario Balotelli u 54. minuti utakmice zbog rasističkih povika s tribina uzeo je loptu u ruke i zaustavio igru. Tamnoputog napadača, koji je već najavio da će to napraviti svaki put kada ga budu vrijeđali zbog boje kože, suigrači su jedva nagovorili da ne ode u svlačionicu.

Trener Verone Ivan Jurić nakon pobjede je izjavio da je cijela priča napuhana i da nije bilo rasističkih povika s tribina.

– Uopće me nije strah javno reći da nije bilo ničega od navedenoga. Bilo je puno zvižduka i provokacija prema jednom igraču, ali ništa više od toga. I ja sam godinama slušao i trpio brojne uvrede i znam kako je to. No, toga nije bilo – rekao je Jurić i dodao:

– Zašto je Balotelli tako reagirao? To morate pitati njega. Nemam problem priznati rasizam kada se dogodi, čak i kod naših navijača. Ali danas to nisam čuo. Ne želimo stvarati slučaj tamo gdje ga nema. Bila bi to laž.

A kada je Balotelli to pročitao, javio se na Instagramu.

– Hvala mojim kolegama za solidarnost koju su pokazali i hvala navijačima na podršci. Pokazali ste da ste pravi ljudi, a ne oni koji negiraju i koje ne zanimaju dokazi. A one koji su oponašali majmunske uzvike upućene meni, neka bude stid. Sramite se što ste to napravili u društvu vaših djece, žene, roditelja i prijatelja. Stidite se i vi koji ste to demantirali – poručio je Balotelli.

A reagirala je i Brescia te poslala priopćenje u kojem kritiziraju potez Verone i "pokušaj demantiranja incidenta".

Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
17:51 04.11.2019.

balotelliju samo treba vratiti njegovo izvorno afričko ime.... a njegova sra**a se toleriraju?... popeli su mi se na vrh glave ovi " ugroženi"..

BO
Bojnik
17:40 04.11.2019.

Da je Bog htio da svi budemo isti nebi napravio kontinente.Ovako su neki crni,bijeli,zuti,crveni....i nitko se nebuni osim crnih.....

PA
Pahor
15:56 04.11.2019.

Preneseno iz S"srpske sloge" matične večernjakove kuće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije