Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENADMAŠNI KAPETAN

Luka Modrić je nadmašio Ibrahimovića, Zidanea, Platinija, Ramosa...

16.11.2021.
u 07:00

Više velikih natjecanja ima samo Cristiano Ronaldo - devet. Svi ostali gledaju u leđa našem kapetanu.

Borna Sosa uputio je centaršut koji je Rus Kudrjašov pretvorio u autogol koji je Hrvatsku odveo na SP, sjajnu utakmicu odigrali su i Lovren, Gvardiol, Brozović... no ključan igrač u pobjedi Hrvatske opet je bio Luka Modrić. Kapetan se lavovski borio 90 minuta, ulazio sto posto u svaki duel po onom teškom travnjaku, povezivao igru vatrenih... I na kraju izborio svoje osmo veliko natjecanje u reprezentativnoj karijeri!

Otkad je debitirao za reprezentaciju u proljeće 2006. godine, Luka je “promašio” samo jedno veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2020. godine.

Treći među Europljanima

Koliko je tih osam velikih turnira čudesan doseg, najbolje pokazuje podatak da je legendarni kapetan Španjolske Sergio Ramos igrao na sedam velikih natjecanja, a Zlatan Ibrahimović (Švedska) i Zinedine Zidane (Francuska) šest su puta predstavljali svoje zemlje na najvećim turnirima. Legendarni Michel Platini pak u svojoj je karijeri uspio odigrati tek četiri velika natjecanja. Od svih aktivnih europskih nogometaša (oni koji još igraju za reprezentaciju) više velikih natjecanja od Luke Modrića ima samo Cristiano Ronaldo – devet. Svi ostali gledaju u leđa našem kapetanu. Nadalje, Luka ima 146 nastupa za reprezentaciju, a ispred njega od aktivnih europskih igrača samo su Cristiano Ronaldo (184) i Sergio Ramos (180).

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Luka Modric.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Modrić je u nacionalnoj vrsti debitirao 1. ožujka 2006. godine u prijateljskom susretu s Argentinom u Baselu, odigrao je 84 minute i prikazao se u odličnom svjetlu u utakmici u kojoj je Hrvatska pobijedila s 3:2. Odigrao je dvije utakmice na SP-u u Njemačkoj 2006. godine, a dolaskom Slavena Bilića postao je i ostao standardni član udarne postave vatrenih. Vrhunac je, naravno, bio legendarni SP 2018. godine u Rusiji, kruna njegove karijere, nakon kojega je u praktički svim relevantnim izborima proglašen najboljim nogometašem svijeta.

Uoči Eura 2020. najavio je mogućnost povlačenja iz reprezentacije, želio je to i njegov klub Real Madrid, no Luka je ostao privržen svojoj najvećoj nogometnoj ljubavi, kockastom dresu.

Nakon pobjede protiv Rusije samo je potvrdio već izrečeno, da će nas voditi i na SP-u 2022. godine.

– Ne znam što se mora dogoditi da ne vodim Hrvatsku u Kataru! Naravno, sretan sam što smo svi mi skupa ostvarili velik uspjeh, fenomenalno je otići na Svjetsko prvenstvo, poseban osjećaj. Imamo godinu dana uživanja i pripremanja i idemo tamo s velikim ambicijama – jasan je bio Modrić.

A onda će nakon Katara zatvoriti jednu od najljepših reprezentativnih priča ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

Katar za oproštaj od kockica

Od dječačića kojeg su četnici potjerali s velebitskih padina u izbjeglištvo u Zadar probio se do ponajboljeg svjetskog igrača, postao je legenda Real Madrida i najveći nogometaš u povijesti hrvatske reprezentacije. A ujedno je postao i broj jedan u mnogim statistikama. S rekordnih 146 nastupa za vatrene iza sebe je ostavio Darija Srnu (134), a nastupio je više puta za Hrvatsku nego Šuker (69 nastupa) i Boban (51) zajedno.

Naravno, Modrić je i jedini hrvatski nogometaš koji je za vatrene nastupio 16 godina u nizu. Zasad je sigurno da će i upisati i 17. godinu u nizu, a nadamo se da će reprezentativnu karijeru zaključiti još jednom medaljom sa Svjetskog prvenstva. Kakav bi to idealan kraj bio...

Inače, ovih dana Modrić bi trebao potpisati i novo produljenje ugovora s Real Madridom, do ljeta 2023. godine, što bi značilo da će u najvećem klubu na svijetu provesti 11 godina! Najbolji je to dokaz koliko vrijedi naš kapetan.

Komentara 9

Avatar FrancJunior
FrancJunior
08:14 16.11.2021.

Rekorderi! Zlatno doba u nogometu!

BO
boris48astrid
11:57 16.11.2021.

hristeboze-- ajde bre pravac u svoj pašaluk pa tamo kmekaj a našem Modriču nisi ni do tabana a kamoli do pete

Avatar Prosenjak
Prosenjak
12:13 16.11.2021.

Najbolji, igra mu je poezija, čak i kad je umjesto igrališta bio bazen kroz koji nitko nije mogao progurati loptu i svi su padali on je po toj lokvi glisirao i svaki put udario loptu tako da ne zapne u vodi ali i ujedno svaka od tih lopti dođe do našeg igrača. Gigant igre, sigurno među 10 najboljih igrača svih vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije