Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti mu visoka kazna

Loše vijesti za mladog reprezentativca: Pozitivan je na doping i na B uzorku

Hrvatska i Austrija igraju kvalifikacijsku utakmicu U-21 za EP 2023. godine
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
15.12.2022.
u 19:29

Njemački Zeit piše kako Vušković za ovaj prekršaj može dobiti četiri godine zabrane bavljenja nogometom, a prema njemačkom zakonu može biti kažnjen i novčano te kaznom zatvora do tri godine što bi ujedno značilo i kraj karijere.

Mladi hrvatski reprezentativac Mario Vušković bio je pozitivan na doping (EPO) i na B uzorku koji je testiran 12. prosinca, potvrdio je na svojim službenim stranicama njegov klub - HSV, a koji će u suradnji s igračem i Njemačkim nogometnim savezom odlučiti o sljedećim koracima.

Podsjetimo, Vušković je sredinom rujna pao na doping-testu nakon što su u uzorku njegovog urina pronađeni tragovi eritropoetina. Njemački nogometni savez protiv njega je pokrenuo istragu, dok je klub potvrdio da ne trenira s ostatkom momčadi. Sportski sud DFB-a izrekao je privremenu zabranu.

Slučajem se bavi i državno odvjetništvo u Hamburgu, koje je već pretražilo Vuškovićev ormarić na Volksparkstadionu, a prema pisanju Hamburger Morgenposta, policija je pretražila njegov stan u Hamburgu te mu zaplijenila mobitel i laptop.

Za to vrijeme Vuškoviću je na snazi privremena suspenzija te ga očekuje pravna borba za koju je prema navodima njemačkih medija angažirao čak pet odvjetnika. Njemački Zeit piše kako Vušković za ovaj prekršaj može dobiti četiri godine zabrane bavljenja nogometom, a prema njemačkom zakonu može biti kažnjen i novčano te kaznom zatvora do tri godine što bi ujedno značilo i kraj karijere.

Talentirani stoper je u HSV preselio u ljeto prošle godine na posudbu iz Hajduka, a u ožujku je iskorištena opcija otkupa ugovora tako da je splitskom klubu ukupno pripalo oko 4 milijuna eura odštete.

Video - HNS objavio detalje dočeka nogometaša: Nastupit će osam izvođača

Ključne riječi

Komentara 11

BE
Berri
19:50 15.12.2022.

Ako su mu u Njemačkoj detektirali krvni doping (EPO), onda je to kraj karijere. Ne znam tko se sjeća, kako je HNS preoteo Bornu Sosu ELF-u? Ovo je samo return Nijemaca i tu više nema povratka. Da se razumijemo, nije Mario Vušković jedini kod kojeg bi se detektirao EPO, ali je nažalost sada u vrlo teškoj poziciji. Nogometnim rječnikom mladi Splićanin gubi 0-3 u 43. minuti i sada se teško vratiti.

DE
derin
23:53 15.12.2022.

Momak dolazi iz sportske obitelji, obećavajuća karijera pred njim, igra u jednoj najuređenijih država na svijetu, pa će ići muljati. Možeš misliti! Momku potpora. Ako su se mogli Čilić, Ademi i drugi vratiti i imati još bolje karijere, može i on!

PO
poluprovokator
21:36 15.12.2022.

"Rajše spijem pive kriglu naj vu sebe rivlem iglu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije