Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niz loših vijesti

Nastavak drame za Hrvata: Savez suspendirao vatrenog, prijeti mu zatvorska kazna?

firo : 07/24/2022, football, soccer, 2nd league, 2nd Bundesliga, season 2022/2023, HSV Hamburg Hamburg , Hamburg , HSV Hamburg Hamburg Hamburg - Hansa Rostock
Jürgen Fromme/DPA
16.11.2022.
u 17:06

21-godišnji hrvatski stoper nalazi se pred ozbiljnim optužbama, zbog kojih bi mogao i završiti karijeru puno prije realnog vremena.

Mario Vušković doživio je pravi rolerkoster u svojoj karijeru, od velikog talenta Hajduka pa do transfera u HSV-u, a naposlijetku je suočen s teškim optužbama. 

Njemački mediji već danima pišu o slučaju dopinga, Vušković je zbog negativnog publiciteta udaljen iz prve momčadi njemačkog drugoligaša, dok se ostatak momčadi priprema u Kaliforniji gdje će provesti devet dana. 

- HSV je prvi dio sezone završio na mjestu koje vodi u Bundesligu, prvi put nakon 12 godina nije zabilježio financijski minus i u nedjelju je odletio u Kaliforniju, gdje će provesti devet dana. Dok suigrači spavaju u blizini Disneylanda, Mario Vušković nije siguran hoće li nastaviti karijeru. - javlja njemački medij Zeit. 

Isti izvor napominje da bi se Vušković mogao suočiti s teškim posljedicama, a prijeti mu i zatvor u trajanju čak četiri godine! Naveli su primjer poznatog boksača Felixa Sturma iz 2016. godine, kada je u boksačevu B uzorku pronađen i anabolički steroid, zbog čega je 2020. osuđen na tri godine zatvora zbog poreznih prekršaja, dopinga i tjelesnih ozljeda.

 

 

Nakon nemilog događaja, oglasio se i njemački savez (DFB) koji je odlučio suspendirati mladog reprezentativca Hrvatske. 

Privremeno je suspendiran od strane drugoligaša Hamburger SV- a, kao dio zabrane, do odluke DFB sportskog suda o glavnom pitanju. Ova preliminarna blokada primjenjuje se odmah. Egzogeni eritropoetin (EPO) otkriven je u doping uzorku koji je igrač HSV-a uzeo 16. rujna 2022. godine. Riječ je o zabranjenoj takozvanoj 'nespecifičnoj tvari'. - objavljeno je na web stranicama DFB-a. 

Komentara 33

Avatar crazy_bat
crazy_bat
17:49 16.11.2022.

Kakav crni Vatreni? Nikad taj za odraslu reprezentaciju igrao nije, samo za juniore. Zna se tko su Vatreni!

BO
Bojans
18:33 16.11.2022.

Onda se svi čude kad na terenu umre mladi sportaš. Nije me briga za te varalice i drogeraše

Avatar Idler
Idler
17:32 16.11.2022.

Velki talent kaj igra za drugoligašku ekipu pa još upetljan u doping....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije