Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doznali kasno večeras

Katastrofa za Francusku! Karim Benzema propušta Svjetsko prvenstvo zbog ozljede

FIFA World Cup Qatar 2022 - France Training
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.11.2022.
u 23:39

S 34 godine, središnji napadač Reala i Tricolora vjerojatno nikada neće igrati svoje drugo Svjetsko prvenstvo, nakon onog 2014. koje je završio kao najbolji francuski strijelac.

Aktualni osvajač "Zlatne lopte", napadač francuske nogometne reprezentacije Karim Benzema zbog ozljede je ranije napustio trening u subotu te je upitan njegov nastup na Svjetskom prvenstvu koje počinje u nedjelju.

Benzema je ozlijedio bedreni mišić igrajući za madridski Real u listopadu te je u subotu po prvi put od okupljanja trenirao s ostatkom reprezentacije, ali nije uspio odraditi čitav trening.

Iz izvora bliskih reprezentaciji saznaje se kako će se Benzema tijekom večeri podvrgnuti detaljnim pregledima nakon kojih će biti poznata težina nove ozljede te hoće li biti spreman za nastup.

To je i učinjeno. Kasno u subotu stigli su nalazi francuskog igrača s najgorom mogućom vijesti za reprezentaciju. Zbog ozljede, Benzema će propustiti cijeli mundijal, potvrdio je to Francuski nogometni savez na Twitteru.

- Zbog ozljede kvadricepsa Karim Benzema propustit će Svjetsko prvenstvo. Želimo mu brz oporavak - poručili su.

"Iznimno sam tužan zbog Karima koji je ovo Svjetsko prvenstvo učinio glavnim ciljem", reagirao je izbornik Didier Deschamps. "Unatoč ovom novom udarcu za francuski tim, imam puno povjerenje u svoju skupinu. Učinit ćemo sve da odgovorimo na golem izazov koji nas čeka".

S 34 godine, središnji napadač Reala i Tricolora vjerojatno nikada neće igrati svoje drugo Svjetsko prvenstvo, nakon onog 2014. koje je završio kao najbolji francuski strijelac.


>> VIDEO: Livaja otkrio stanje s ozljedom. Petković: Nema smisla slušati predikcije. Imamo svoj cilj


Branitelji naslova još ranije su zbog ozljeda ostali bez pomoći Paul Pogbe, Presnela Kimpembea, N'Gola Kantea i Christophera Nkunkua.

Francuska će na SP igrati u skupini D, prvi suparnik bit će joj Australija 22. studenoga, a slijede Danska 26. studenoga i Tunis 30. studenoga.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Standings provided by Sofascore

Komentara 2

Avatar links
links
07:35 20.11.2022.

katastrofa za Francusku i ostale je cijena derivata, nedostatak grijanja, poskupljenja hrane...a neigranje jednog nogoometaša bnebi trebala biti "katastrofa"

BR
brzizestok
09:09 20.11.2022.

To im se sve vraca jer potkradaju na svakoj tekmi. Slavit cu ako ne prodju skupinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije