Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJA POREZA

Leo Messi se izvukao, ali njegov otac mogao bi u zatvor

Lionel Messi
Reuters/PIXSELL
07.10.2015.
u 09:56

Upravljao je finacijama svog sina u razdoblju od 2007. do 2009. godine i tad je nestalo spornih 4,2 milijuna eura

Lionel Messi i njegov otac Jorge optuženi su u lipnju 2013. godine za utaju poreza, zbog čega su promptno uplatili španjolskim vlastima pet milijuna eura i samim time argentinski nogometaš se izvukao, ali njegovom ocu prijeti 18 mjeseci zatvora uz dva milijuna eura novčane kazne!

Upravljao je finacijama svog sina u razdoblju od 2007. do 2009. godine i tad je nestalo spornih 4,2 milijuna eura, za što je kazna plaćena u nešto većem iznosu zbog kamata. Tužiteljstvo se time zadovoljilo i oslobodilo Lea Messija svake krivnje, ali nisu stali kako se očekivalo i njegov bi otac mogao platiti slobodom to što je činio tijekom dvije godine.

- Jorge Messi osnovao je mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio prihode - navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Ukoliko do kazne dođe bit će to šok za obitelj Messi, prvenstveno jer riječ je o uistinu malom iznosu novca u odnosu na ono što Leo ima. Procjenjuje se da je u deset godina profesionalne karijere zaradio od ugovora, sponzora i drugih prihoda 311 milijuna eura.

>> Messi i otac platili pet milijuna eura poreza

>> Messi se izvukao, neće mu se suditi zbog utaje poreza

Komentara 2

Avatar Melankolija
Melankolija
14:08 07.10.2015.

Malo ima, i on i tata.

DU
Deleted user
14:12 07.10.2015.

odvratne osobe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije