Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško do trijumfa

U dramatičnoj završnici Hrvatska pobijedila Bjelorusiju!

U dramatičnoj završnici Hrvatska pobijedila Bjelorusiju!
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
18.01.2018. u 22:00

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila drugi krug Europskog prvenstva. U zagrebačkoj Areni Červarovi su izabranici nakon teške muke sa 25:23 (15:12) pobijedili Bjelorusiju. Nije to bila nimalo laka pobjeda, Bjelorusi su se držali sve do posljednjih sekundi utakmice.

Kada smo u 23. minuti poveli sa 13:8, činilo se da Červarovi dečki lako do pobjede, no naša nekoncentriranost u napadu, te ne baš raspoloženi vratari, dopustili su Bjelorusima da drže priključak. Pomislili smo kod 22:19 u 54. minuti da smo konačno prelomili utakmicu, no i tada smo Bjelorusima dopustili novi povratak.

Hrvatska - Bjelorusija
1/19

Na kraju, nakon dramatične posljednje tri minute, u kojima naši rukometaši nisu pokazivali odlučnost i hrabrost, ipak smo uspjeli doći do 25:23 pobjede. Najbitnije je da smo upisali dva boda, no s ovakvom igrom teško ćemo do pobjeda protiv Norvežana (subota) i Francuza (srijeda).

Zaslužuju bolju podršku

Dobra je vijest što je koliko toliko funkcionirao naš vanjski šut, Stepančić i Mamić sa po pet golova bili su naši najbolji igrači.
A i obrana nije bila toliko loša, jer primili smo 23 gola. Vratari su bili malo bolji nego u utakmici sa Švedskom, ali Pešićevih 22 posto, i Stevanovićevih 24 posto obrana ipak je premalo s obzirom da su sa druge strane bili ne baš sjajni bjeloruski šuteri.

Možda je naše igrače sputala i iznenađujuće loša atmosfera u zagrebačkoj Areni. Nažalost, atmosfera u  Areni nije bila ni sjena onoj splitskoj iz prve tri utakmice hrvatske reprezentacije. U dvorani je ostalo prazno skoro 6000 sjedalica.

Kolega sa HRT-a dobro je primijetio “Da je pjevala Ceca, bila bi puna Arena”. Nažalost, još jednom se potvrdilo da je zagrebačka publika preizbirljiva, da dolazi samo na najveće i najvažnije utakmice.

Hrvatska - Bjelorusija
1/8

Šteta, jer hrvatski rukometaši zaslužili su dupkom punu dvoranu i podršku kakvu su imali u Splitu. Zagrebačka publika trebala bi shvatiti da je veliki privilegij u svom gradu gledati najbolje svjetske, a pritom još i naše rukometaše. 

Nadamo se da će dvorana biti puna barem na sljedeće dvije utakmice, kada ćemo se u Areni suprotstaviti svjetskim velesilama Norveškoj i Francuskoj.

Lino Červar uoči utakmice s Bjelorusijem iskoristio je svoju treću zamjenu. Umjesto Denisa Buntića, koji je iznenađujuće upao u sastav nakon ozljede Domagoja Duvnjaka, Lino je u momčad uvrstio Marina Marića. Buntić je nastupio na dvije utakmice na ovom Euru, a više od  igre i poteza pamtimo njegov novi ‘Pablo Escobar’ izgled . Odigrao je ukupno 37 minuta na turniru i zabio dva gola iz tri pokušaja.

Hrvatska je poslije muke ostala neporažena u dosadašnjih 12 utakmica protiv Bjelorusije. Slavlje bilo je jubilarno deseto, uz dva remija - u prvom međusobnom srazu uopće u Minsku 1993. godine, kada je kvalifikacijski susret za EP završio 23:23, te 2003. godine također u Minsku u doigravanju za EP (32:32). Eh, kada bismo svaki dan igrali s Bjelorusima.

Norveška pobijedila Srbiju

A u jučerašnjoj drugoj utakmici naše skupine Norveška je pobijedila Srbiju sa 32:27 (17:17). Odluka o pobjedniku pala je na početku drugog poluvremena. Srbi su poveli 18:17, ali su Norvežani serijom 5:0 stvorili prednost od četiri pogotka i bez poteškoća je održavali do kraja utakmice.

Polovicu pogodaka Norveške postigli su Sander Sagosen i Kristian Bjornsen, svaki po osam. Najbolji strijelci Srbije bili su Žarko Šešum i Bojan Beljanski, svaki sa po pet pogodaka.

Norveška će sljedeću utakmicu u skupini igrati protiv Hrvatske u subotu, 20. siječnja (20.30 sati), dok će Srbija ponovno zaigrati tek u ponedjeljak, 22. siječnja (18.15 sati), protiv Francuske. U subotu će Francuska od 18.15 sati igrati protiv Švedske.

Komentara 72

VZ
vladimir.zupan
20:27 18.01.2018.

Nedaj te se Hrvati naprijed do finala

DU
Deleted user
20:25 18.01.2018.

Prazna dvorana, .... zanima li koga u drzavi sport osim onih iz Splita?

DU
Deleted user
19:19 18.01.2018.

Ne razumijem zasto su Srbi slabi u nogometu i rukometu,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije