Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nas čeka u 2. krugu

Nema više naše crne mačke Omeyera, ali Karabatić i dalje traje...

18.01.2018.
u 12:21

– Francuzi su i dalje individualno jaki, imaju nekoliko pojedinaca koje je dosta teško čuvati poput Mema, Abaloa, Remilija, Dipande i N’Guessana.

Znalo se i prije završetka prvog kruga da će Hrvatska u drugom igrati sa starim znancima, Francuskom i Norveškom. Prolazak u polufinale tražit ćemo, dakle, preko finalista zadnjeg Svjetskog prvenstva. I s jednima i drugima igrali smo prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Poljskoj. S Norvežanima čak dvaput. Lani na Svjetskom prvenstvu nismo došli do Francuske jer nas je u polufinalu zaustavila baš Norveška. I dok je Norveška u istom sastavu, Francuska se prvi put pojavila na jednom velikom natjecanju bez Thierryja Omeyera i Daniela Narcissa, dvojice igrača koja u svojim vitrinama imaju nekoliko svjetskih i olimpijskih zlata.

Čuvaju formu za drugi krug

– Francuzi su i dalje individualno jaki, imaju nekoliko pojedinaca koje je dosta teško čuvati poput Mema, Abaloa, Remilija, Dipande i N’Guessana. Na vratima nije ništa slabiji Gerard koji je ustvari lani u finalu SP-a bio najzaslužniji za francusko zlato. Još se nisu potpuno razigrali i očigledno je da pravu formu čuvaju za drugi krug – istaknuo je Zvonimir Bilić, bivši hrvatski reprezentativac, koji je pratio utakmice u skupini B koja se igra u Poreču.

Bez obzira na velik broj mladih igrača, i dalje je prva violina francuskog orkestra 34-godišnji Nikola Karabatić. Možda nije tako brz kao prije pet-šest godina, ali ostao je i dalje čvrst u obrani. Gotovo ga se ne može proći i nije čudo što upravo on čuva najbolje suparničke igrače. Najbolje se poznaje i razumije u igri s igračima svoje generacije – Abaloom (34 godine), Sorhaindom (34) i Guigouom (36).

Tko su nove francuske nade? U prvom redu Dika Mem (21 godina), Nedim Remili (23), Nicolas Tournat (24) i Adrien Dipanda (20). Prva trojica igraju važne uloge u Ligi prvaka u vrhunskim klubovima kao što su Barcelona (Mem), PSG (Remili) i Tournant (Nantes). U drugom krugu priključit će im se nešto iskusniji Luka Karabatić koji će pojačati igru na crti, ali i u obrani. Didier Dinart, njihov izbornik, godinama je bio stup obrane. I trenerska filozofija takva mu je da sve kreće iz obrane i sigurno će napraviti sve da kretnje Cindrića i Karačića te njihovu brzinu svede na minimum.

1/1

Brzi, opasni i žestoki

Norveška je ozbiljan kandidat za medalju na Europskom prvenstvu, bez obzira na minimalan poraz od Francuske u prvom kolu. U odnosu na prošlu godinu Christian Berge, njihov izbornik, poveo je na Europsko prvenstvo 13 istih igrača. Izostavio je Hykkeruda, Overbya i Lindboea koji nisu bili ključni u osvajanju svjetskog srebra. Nakon niza odličnih rezultata, četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu u Poljskoj te svjetske bronce lani u Francuskoj, četiri igrača iz danske lige otišla su u vrhunske europske klubove. Tako je Sagosen u PSG-u, Tonnesen u Veszpremu, a Rod u Flensburgu. Upravo su prva dvojica prve zvijezde Norveške i najopasniji njihovi šuteri koji igraju na lijevom i desnom vanjskom. I dalje igraju brzo, moderno, suparničke obrane uglavnom ne uspijevaju napraviti prekršaj, a lopta je već u mreži. Uglavnom su sve to mlađi igrači, a iskustvom se ističe tek Myrhol, kružni napadač koji je veći dio svoje karijere proveo u njemačkoj ligi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije