Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velikan F1 na odlasku

Legendarni Vettel odlazi u mirovinu: Još ne znam čime ću se baviti

Formula One F1 - Hungarian Grand Prix
LISA LEUTNER/REUTERS
29.07.2022.
u 17:05

Slavni Nijemac odlučio je prekinuti profesionalnu karijeru u 'oktanskom cirkusu' i više se posvetiti obitelji.

Velika vijest proširila se u četvrtak automoto svijetom. Velikan sporta i jedan od najuspješnijih vozača u povijesti Formule 1, Sebastian Vettel, najavio je odlazak u mirovinu nakon što završi F1 sezona 2022. godine.

- Odluku mi je bilo teško donijeti nakon 15 predivnih godina. Želim provoditi više vremena s obitelji i još ne znam čime ću se baviti nakon ove sezone - rekao je legendarni njemački vozač.

Vettel je jedan od najboljih vozača koji je ikad nastupao u Formuli 1, a to pokazuju i statistike. U legendarnom razdoblju od 2010. do 2013. u Red Bullu četiri puta u nizu bio je svjetski prvak, a više naslova od njega imaju samo Michael Schumacher i Lewis Hamilton (po 7) te Juan Manuel Fangio (5). Period njegove dominacije možda je bio i najimpresivniji od svih, a dokaz da Vettel nije dominirao isključivo u najjačem bolidu možete pronaći u danima Toro Rossa i Ferrarija, gdje je pobjeđivao s poprilično sporim bolidima.

U posljednje dvije sezone Vettel je član Aston Martina, nove F1 momčadi koja se 2021. rebrendirala iz Racing Pointa. Prošle sezone Vettel je u Astonu (tada sedmi po brzini bolid na gridu) došao šokantno do postolja u Bakuu i osvojio vrlo dobar broj bodova, no ove sezone Aston Martin je (uz Williams) najsporiji F1 bolid i Vettelu je očito bilo dosta boriti se za bodove u tako sporom bolidu.

Tijekom nevjerojatne karijere popularni Seb postigao je 53 pobjede i 122 plasmana na pobjedničko postolje, a u obje te kategorije ispred njega su samo Hamilton i Schumacher. 

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije