Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNE TEME

Legenda izazvala reakcije: Hajduk je poslije Crvene zvezde najveći u bivšoj Jugi

Mondo
09.04.2023.
u 16:17

- Zvezda je za mene svetinja, ali ona do 1991. godine. Mene je napravila, obožavam je. Moraš shvatiti, u nekadašnjoj Jugoslaviji ako igraš za Crvenu zvezdu to je vrh, kakav Real Madrid, kakvi bakaraći. Talijani, Španjolci, ma nebitno, sve bi nogometaši dali da su igrali za Crvenu zvezdu tada - rekao je Makedonac i bivši reprezentativac Jugoslavije

Jedan od najtalentiranijih nogometaša svoje generacije za vrijeme bivše Jugoslavije, 60-godišnji Makedonac Milko Đurovski, dao je veliki intervju za Glas Srpske, a intervju je u susjedstvu izazvao pregršt reakcija.

Transfer Đurovskog iz Crvene zvezde u Partizan 1986. godine jedan je od najšokantnijih transfera u povijesti bivše države, jer je Đurovski bio dijete Crvene zvezde i zakleti navijač kluba.

- Dok god postoje Crvena zvezda i Paritzan pitat će se ljudi zašto sam to napravio. Ima svega tu, najviše toga što sam bio drugačiji, pare me nisu zanimale. Dinamo mi je nudio kuću na Pantovčaku, ja sam želio da me pamte, tako sam razmišljao. U Crvenoj zvezdi je tada bilo tako, dođe netko sa strane i njemu sve daju, naša djeca čekaju - rekao je Đurovski, te dodao:

 

 

- Uvijek navijam za Crvenu zvezdu, tako je bilo i kad sam bio u Partizanu. Čim se završi utakmica, ja pitam šta je radila Crvena zvezda. Zvezdaš sam okorjeli, ne mogu navijati za Partizan iako sam četiri godine tamo proveo, drag mi je, ali to se ne može usporediti - izjavio je Đurovski.

Đurovski je bio želja svih velikana jugoslavenskog nogometa, a Milku je žao što nije došao u, po njemu, drugi najveći klub bivše države, Hajduk.

- Žao mi je što nisam igrao za Hajduk, sportski to kažem, poslije Crvene zvezde u bivšoj Jugi je za mene Hajduk najveći. Ante Mladinić me želio, ja sam odbio putovati u Milano na meč protiv Intera, Branko Stanković je bio trener, mogao sam tada otići u Split - priča Đurovski i zaključuje:

- Zvezda je za mene svetinja, ali ona do 1991. godine. Mene je napravila, obožavam je. Moraš shvatiti, u nekadašnjoj Jugoslaviji ako igraš za Crvenu zvezdu to je vrh, kakav Real Madrid, kakvi bakaraći. Talijani, Španjolci, ma nebitno, sve bi nogometaši dali da su igrali za Crvenu zvezdu tada.

Komentara 18

ME
medvedgrad
17:27 09.04.2023.

Juga? Kaj tepate onoj monstruoznoj tvorevini koja je sluzila tlacenje nesrba? Danas u EU, NATO, demokracija... neka pati koga smeta.

MI
mike67
17:13 09.04.2023.

Zvezda i Hajduk najveći jugoslavenski a Dinamo najveći hrvatski klub.

PE
Pentagon
17:50 09.04.2023.

Zašto ovo prepisivanje? Baš me briga za Milka! Nebitan za HR!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije