Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNI KOMENTAR

Legenda Hajduka za Večernji: Više nitko ne može poreći da je Dalić na vrhu u povijesti!

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Goran Stanzl/PIXSELL
14.11.2021.
u 21:53

- Imamo vrhunsku reprezentaciju za Katar i za očekivati je velik rezultat tamo. Imamo jako dobro raspoređenu kvalitetu, a i jako široku klupu tako da mislim da nećemo imati nikakvih problema.

Put nije bio najlakši, ali je apsolviran. Hrvatska reprezentacija se pobjedom protiv Rusije na Poljudu plasirala na šesto uzastopno veliko natjecanje. Hrvatska je u susretu protiv Rusa bila apsolutno dominantna, a jedini pogodak je zabila s puno sreće nespretnim autogolom Kudrjašova u završnici. Utakmicu s nama analizira legenda hrvatskog nogometa i Hajduka, bivši stoper reprezentacije Jugoslavije, Ivan 'Iko' Buljan koji nam se presretan javio nakon susreta.

- Moje najiskrenije čestitke reprezentaciji! Da, imali smo sreće na kraju s tim golom, ali smo svojom igrom i dominacijom i zaslužili malo te sreće. Kad pogledamo statistički, šanse, posjed lopte, ma po svakom pogledu u utakmici smo bili bolji i jedini valjani zaključak je da smo zasluženo pobijedili na Poljudu. Imali smo velik broj prilika i nismo bili najkonkretniji i najkoncentriraniji u završnici - započeo je pozitivni Ivan Buljan, koji je utakmicu gledao iz komfora svojeg doma.

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako je na utakmicu utjecala ogromna kiša na Poljudu? Je li to našoj reprezentaciji olakšalo ili otežalo posao u odnosu na suparnika?

- Ogromna kiša je išla u prilog Rusima jer je usporila našu igru i prisilila nas da igramo na te centaršuteve s distance. Kad imaš ovakvo nevrijeme na terenu puno je lakše braniti se nego napadati. Iznenadilo me je u startu što su Rusi počeli igrati jako visoko i nadmetati se s nama s namjerom da nam ne dozvole da uđemo u igru i kontroliramo loptu, no vrlo brzo je to nestalo i na terenu se ubrzo pokazalo tko je tko, pokazalo se da smo apsolutno nadmoćni.

Hrvatska je sedma reprezentacija koja je osigurala nastup na SP-u u Kataru. Kako Buljan to vidi, mogu li vatreni ponovno briljirati na Mundijalu u prosincu iduće godine?

- Imamo vrhunsku reprezentaciju za Katar i za očekivati je velik rezultat tamo. Imamo jako dobro raspoređenu kvalitetu, a i jako široku klupu tako da mislim da nećemo imati nikakvih problema. Treba naglasiti da sad u reprezentaciji imamo i dobar broj mladih igrača koji imaju strašan potencijal i koji će do SP-a podignuti svoju razinu igre barem za 15 do 20 posto - kaže Buljan.

Ovom pobjedom izbornik vatrenih Zlatko Dalić je, uz već srebro iz Rusije kao najveći uspjeh u povijesti reprezentacije, posto prvi izbornik koji je Hrvatsku doveo na tri velika natjecanja, i to uzastopno. Čini li ga to najboljim izbornikom Hrvatske u povijesti?

- Uvijek postoje ljudi koji hoće ili neće simpatizirati nekoga. Možemo mi raspravljat o tome kojeg izbornika volimo ili ne volimo, za kojeg izbornika mi smatramo da je najbolji. To su sve mišljenja, ali više nitko ne može poreći da je Zlatko Dalić najuspješniji izbornik u povijesti hrvatske reprezentacije jer to govore stroge činjenice i brojke. Rezultat pobija svako mišljenje i teoriju, a ovakav rezultat se nipošto ne smije omalovažavati i negirati - zaključio je Buljan.

Komentara 8

RE
RedTree
09:00 15.11.2021.

Vidjeti ćemo već u šestom mjesecu u Ligi nacija gdje smo. S Dalićem i njegovim eksperimentima ala romb i lutanjima u sastavu teško da imamo šanse. On je dobar čovjek možda, ali ovo je iznad njegovog trenerskog kapaciteta realno. Kad smo zadnji put dobili neku top 20 reprezentaciju!? Imali smo laganu grupu, a u momčadi imali tri top klase( Modrić, Brozović i Perišić) koji su nas izvukli i plus Ivušić u Bratislavi. Nemamo igru i nemamo pravog centarfora i zato se mučimo u napadu, Dalić forsira očito miljenika Kramarića pošto poto, koji nije pravi centarfor ni izbliza. Pa radije stavi Petkovića ili Budimira, a ne bilo loše dati šansu čak Kaliniću u trećem, čovjek je uvijek bio dobar u reprezentaciji, hajde Daliću pokaži tu svoju poniznost konačno. Jednostavno smo pretanki na toj poziciji i mučimo se u napadu.

Avatar joshan
joshan
22:44 14.11.2021.

ipak u HR postoji velika "jugo intiligencija"koja smatra da se dalićevi uspjesi baziraju,samo na sreći...

DM
drago.miota
15:48 17.11.2021.

smo srečković koji ima odlične igrače a prolazi na sreču pogledajto bilancu svih utakmica od kako je trener repke (prijateljske ne i rusiju ne jer onu repku nije on stvorio nego predhodi a on iskoristi) totalno loš strateg to je več pokazao na EP a pokazati če na Sp da je loš!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije