Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HNS-A

Kustić bez ustručavanja: 'Ne želim se miješati u njihov posao, ali nisam zadovoljan suđenjem'

UEFA Nations League - Group A - Croatia v Denmark
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
1/2
10.10.2022.
u 15:37

Priznao je i da se nismo pomaknuli s mrtve točke po pitanju nacionalnog stadiona

Čelnik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić gostovao je sinoć u emisiji Stadion, u kojoj se dotaknuo brojnih tema, od nove sezone HNL-a i reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Kataru do pitanja izgradnje nacionalnog stadiona i trenutno najaktualnijeg - suđenja.

To je, dakako, bila i središnja tema emisije. Uz stručni komentar Marija Strahonje, Kustić se nije libio istaknuti svoje nezadovoljstvo radom sudaca u posljednjih nekoliko kola SuperSport HNL-a.

Prije toga, komentirao je stanje i kvalitetu domaćeg prvenstva kojim je zasad zadovoljan, iako nije jednako neizvjesno kao prošle sezone.

- Mogu biti zadovoljan nakon 11. kola. Ne može svake godine biti napeto kao i prošle godine, kada se u zadnja dva kola odlučivalo o prvaku. Bit će napeto gledati borbu za Europu, ali i za ostanak u Ligi. Kvaliteta igre se digla, postali smo interesantni i ostvarili smo najbolji ugovor za medijska prvaka - rekao je za početak.

Dotaknuo se, potom, suđenja.

- Vjerujem da će to ići samo prema gore, a što se tiče suđenja, nisam baš zadovoljan. Ne želim se miješati u njihov posao, ali sigurno da nisam zadovoljan s nekim odlukama, a to sam iznio i predsjedniku komisije Bruni Mariću i želim da se već uskoro vidi bolje suđenje i da ćemo biti svi zadovoljni - jasan je bio Kustić.

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Pitanje nacionalnog stadiona jedna od tema koje ledbe u zraku već godinama, posebno nakon uspjeha reprezentacije u Rusiji. Novo Svjetsko prvenstvo je pred vratima; još uvijek smo na mjestu.

- Pokrenuta je priča, ali evo prošlo je već četiri godine i nismo se makli, što bi rekli, s mrtve točke. Ono što je sigurno, da Dinamo sa svojim rezultatima i naravno reprezentacija, grad Zagreb zaslužuju novi stadion, kvalitetan stadion s kojim ćemo se svi zajedno dičiti, ali situacija je takva kakva je. Ja se nadam da će se u skoroj budućnosti sve to i pokrenuti i naravno da ćemo zagovarati, zagovaramo i mislimo da u gradu Zagrebu, na mjestu gdje je sadašnji stadion na Maksimiru, treba niknuti i doći novi stadion i da će na tom stadionu igrati reprezentacija.

19.09.2022., Zagreb - Maksimir. Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci posljednje dvije utakmice u natjecanju po skupinama Lige nacija sa Danskom i Austrijom. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na kraju je riječ bila upravo o - reprezentaciji. Svjetsko prvenstvo u Kataru kreće 20. studenog, za manje od dva mjeseca.

- Puno razmišljam o tome i nekako želim da budemo najbolji, ali moramo ići korak po korak i da to gradimo na najbolji način. Želim da naši igrači budu sto posto fokusirani na utakmice, ako to bude tako ja onda vjerujem u dobar rezultat. Imam povjerenje u kapetana Luku Modrića i u našeg izbornika Zlatka Dalića. Nisam nikad vidio takvo zajedništvo i to je jedan od glavnih pokretača ovakvih rezultata. Dalić i njegov stožer s Olićem, Ćorlukom i Mandžukićem sigurno dodatno potiču ovakve rezultate - zaključio je predsjednik HNS-a.  

>> Pogledajte i veliki razgovor s Ivicom Kostelićem

 

Komentara 3

FR
freeshooter
16:37 10.10.2022.

Mora se zato uz HNS uključiti i državni vrh, te riješiti to odmah... pa danas je Nacionalni Stadion i kulturološko i civilizacijsko pitanje jedne države, a nacionalni kamp reprezentacija inkubator razvoja nogometa jedne države, to je nužnost i to se mora pokrenuti odmah... mi smo igrački među vodećim u svijetu, što više, trenutno i viceprvaci svijeta, i pretendenti da opet uzmemo medalju, zato nam je nužno, dakle ono baš nužno, potrebna u glavnom gradu takva nogometna Arena... i nema više čekanja...zadnji smo ostali, svi i doslovce svi imaju ili grade...pa sada se mora popratiti i uložiti u to svjetsko čudo, po kojem svi znaju našu lijepu... cijela nacija diše uz vatrene... samo je jedno rješenje, i to odmah... izgradnja nove Arene, novog doma plavih lavova, i naših vatrenih, a koji nas tako puno prezentiraju u svijetu...

ST
sttipe
21:03 10.10.2022.

Kako su mediji dočekali grešku suca, na korist Hajduka!! Prošlo kolo su svi zazivali 2 žuti Avaziema, a kurv.nski šutili, kako je prvi dobija bez da je dodirnija padavičara!!! A vrlo se jasno vidilo na usporenoj!!! I sad zidaju, novuu na nepostojeću!!! Dinamove golove iz kontri, iza očitih faula, ne spominju, kao ni neuključivanje Vara u tim situacijama, prvih nekoliko kola, i pobijeda za gol.. (Takav)... Fuj!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije