Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurobasket

Krušlin: Htio sam zabiti taj koš, ali onda me Aco zaustavio

08.09.2017.
u 12:28

Hrvati su se htjeli razigrati i na koncu su se toliko rastrčali da je ovo moglo otići i na više od 50 razlike

Hrvatski košarkaši na trijumfalan način okončali su nastupanje u rumunjskoj skupini Eurobasketa. Petrovićevi izabranici protutnjali su preko Čeha (107:69) i time potvrdili da im se, uoči nedjeljne osmine finala, sportska forma uspinje. Na tih “plus 38” netko neupućen rekao bi “kakva strašna osveta Hrvata”. Netko tko ne zna da Česima nedostaju petorica nositelja igre iz osmine finala prošlog Eurobasketa pomislio bi da su hrvatski košarkaši dvije godine čekali ovaj trenutak. No, priča je posve drugačija.

Bili smo motivirani

Hrvati i Česi jučer su igrali utakmicu koja u bodovnom smislu nikome ništa ne znači. Niti su se naši s drugog mjesta mogli pomaknuti na prvo niti su Česi više imali izgleda svrstati se među četiri najbolja koji idu u Istanbul. No, Hrvati su se htjeli razigrati i na koncu su se toliko rastrčali da je ovo moglo otići i na preko 50 razlike da Petrović nije sveo našu dvojicu najboljih igrača Bogdanovića (25 koševa) i Šarića (18 koševa, 10 skokova) na 22 minute na parketu. Priliku za “plus 40” obustavio je sam izbornik.

– Ja sam htio ići po taj koš, no izbornik je rekao da nema smisla pa sam stao – objasnio je Filip Krušlin, jedan od onih koji su jučer lijepo iskoristili svoju priliku.

A takvi su bili još i pričuvni centar Ivan Buva koji je postigao svoje prve koševe za Hrvatsku na velikom natjecanju (13) i krilni-centar Dragan Bender (10 koševa, 6 skokova, 4 asistencije) koji je pokazao i svoj asistentski talent. To je svakako i atletsko krilo Ivan Ramljak (7 koševa, 7 skokova) koji bi u osmini finala mogao igrati važnu epizodu.

Šiši i Babo moraju igrati

– Ako se netko od suparničkih vanjskih igrača raspuca on bi mogao biti moj zadatak. Ja sam u ovoj reprezentaciji igrač zadatka, i to je uloga koju sam ja prihvatio jer na mojoj poziciji igraju Bogdanović i Tomas.

A Marko Tomas jučer nije ulazio u igru. Baš kao ni Luka Žorić. Štedio je izbornik svoje veterane za rat ili ratove koji dolaze.

– Šarića i Bogdanovića sam morao uvesti da mi ostanu u igračkoj formi, a Tomasa sam potpuno “odmarao” radi skupljanja energije za posebne zadatke u osmini finala u kojem će on igrati jako važnu rolu. On ih već zna, neovisno s kim ćemo igrati – objasnio je Aco Petrović.

Tijekom utakmice s tribina se mogla čuti i novokomponirana ganga “Mila majko, bit ćemo prvaci” što je zazvučalo simpatično, ali i tako nestvarno. No, činjenica je da Hrvatska raste, a do koliko će narasti, saznat ćemo uskoro u Istanbulu.

Komentara 5

DH
dalibor.hren
15:05 08.09.2017.

"Hrvati su se htjeli razigrati i na kraju su se toliko rastrčali.... ovo je granični slučaj! Kao da je dubokoumnu misa izrekao sam Izet Fazlinović!

TT
TTjac
15:04 08.09.2017.

Hrvatska će biti prvak!!!!

DU
Deleted user
13:06 08.09.2017.

pati brate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije