Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurobasket

Hrvatski košarkaši doznali suparnika u osmini finala

Hrvatski košarkaši
Foto: fiba.com
1/8
07.09.2017.
u 21:38

Letonci su pobjedom protiv Turaka (89:79) osvojili drugo mjesto u skupini iza Srbije i potisnuli Ruse na treće mjesto i dvoboj s nama u osmini finala

U osmini finala Europskog prvenstva hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju (20.30 sati) igra protiv Rusije. Hrvatska je i prije utakmice s Češkom (107:69) u posljednjem kolu u skupini osigurala drugo mjesto, te je čekala suparnika u nokaut fazi.

Naš suparnik u osmini finala mogla je biti Turska ili Rusija. No Letonci su pobjedom protiv Turaka (89:79) osvojili drugo mjesto u skupini iza Srbije i potisnuli Ruse na treće mjesto i dvoboj s nama.

Domaćin Turska ostala je četvrta i u osmini finala igra protiv Španjolske. Završnica prvenstva igra se u Istanbulu.

U osmini finala igrat će u subotu Slovenija - Ukrajina,  Njemačka - Francuska, Finska - Italija i Litva - Grčka, a u nedjelju Hrvatska - Rusija, Srbija - Mađarska, Latvija - Crna Gora, te Španjolska - Turska.

A hrvatski su košarkaši u pobjedi protiv Čeha prvi put nakon 20 godina na EP-u ubacili više od sto koševa.

- Bilo je lagano igrati protiv Češke, jer nisu imali motiva. Svi u momčadi pokazali su ozbiljnost i pobijedili bez velike nervoze. To nam je bio i cilj. Dosad nam je sve išlo onako kako smo htjeli - rekao je kapetan Roko Leni Ukić.

Komentara 40

FA
fake
23:08 07.09.2017.

Duško Vujošević, jedan je od najboljih košarkaških trenera na prostorima bivše Jugoslavije za Nedeljnik u kojem je govorio o raspadu bivše države kaže; – Ja sam bio za Jugoslaviju i za svakoga za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. No brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlači na granice ''Velike Srbije''. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali najveću odgovornost ima Srbija, rekao je Vujošević.

Avatar Diavolo
Diavolo
10:35 08.09.2017.

Sretno u nedjelju Hrvatska... Najdraža reprezentacija ..

RO
rojnik
06:11 08.09.2017.

Ma prolazimo Ruse,Litvu i Srbe kao plitak potok.Jasno ako Srbi prije ne popuše jer mi izgledaju prosjećno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije