Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA WBC LJESTVICA

Alen Babić zasjenio Filipa Hrgovića i već iduće godine napada svjetsku titulu?!

World Championship Boxing - 02 Arena
Adam Davy
17.11.2021.
u 18:41

Otkrio je da će biti spreman ukoliko dođe ponuda te da se osjeća ponosno zbog statusa koji mu je dodijeljen.

Tijekom velike godišnje konvencije WBC boksačke organizacije, objavljene su rang ljestvice svih profesionalnih kategorije te njihovi trenutno obavezni (mandatory) izazivači. Među njima našla se i ona kategorija koju je WBC osobno uveo, u nadi da će biti priznata i od preostale četiri elitne organizacije. Nažalost, to se nije dogodilo, no oni su nastavili s promocijom iste pa su tako i nedavno dobili prvog prvaka.

Radi se o bridgerweight kategoriji, koju su smjestili između lakoteške (cruisera) i teške kategorije, a njena težinska granica je 101.6 kilograma. Spomenuti promovirani prvak ujedno prvi prvak te kategorije u povijesti, je Oscar Rivas, koji je 22. listopada savladao Ryana Rozickog. Trebao se tim putem Rivas boriti protiv Bryanta Jenningsa, ali Amerikanac je otkazao meč nakon što mu je obznanjeno da u Kanadu, gdje se meč održavao, neće moću ući ako nije cijepljen. Kad je to odbio automatski je uklonjen i s prvobitne probne rang ljestvice.

Sad je napokon objavljena nova, a najzanimljivije je pogledati Top 3. Ispod prvaka Oscara Rivasa nalazi se Evgeny Romanov, protiv kojeg je Kolumbijcu odmah naređeno odrađivanje idućeg meča, dok su iza njega Lukasz Rozanski i Alen Babić. Da, "Savage" je svojim posljednjim rezultatima došao do toga da bi već u prvoj polovici iduće godine mogao dobiti priliku napasti svjetsku titulu, piše Fight Site.

 

 

 

Kako Babić sam cijelo vrijeme govori da je spreman prihvatiti meč u teškoj, bridger ili cruiser kategoriji, tako je došao i ovaj nastup. Iako je on do sada službeno nastupao u mečevima teške kategorije, budući da su mu takvi bili protivnici, njegova je težina u svih devet dosadašnjih profesionalnih nastupa bila ispod razine ove kategorije. Uostalom, sam je ponosno putem InstaStoryja objavio WBC-ov tweet, otkrivši kako je spreman popeti se na taj tron ukoliko prilika dođe.

04.11.2021 Zagreb- Boksac Alen Babic.
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Za očekivati je da će Romanov prihvatiti poziciju izazivača, a o statusu Babića će puno ovisiti ugovaranje njegove iduće borbe. On je već izrazio želju nastupiti 18. prosinca na Matchroomovoj priredbi koju predvode Joseph Parker i Derek Chisora, a to je čak najavio i Eddie Hearn. Za sada ipak još uvijek nema te potvrde kao niti imena protivnika, no lako je putem društvenih mreža primijetiti kako se "Savage" nalazi konstantno u treningu. Za očekivati je njegov nastup tog datuma ili prvog najranijeg za kojeg će mu Matchroom namijeniti adekvatnog protivnika. Uostalom, možda je sad došlo vrijeme za pravu "bridgerweight" borbu.

Ključne riječi

Komentara 6

AR
arizin
23:19 17.11.2021.

Pa ova kategorija nije ni priznata, kakva borba za naslov...

DU
Deleted user
00:28 18.11.2021.

Svaka cast svim sportasima , to su uvijek velika odricanja ! Stoga nije bas ok obezvrijediti bilo koji naslov. Samo tu su problem manageri i promotori koji sa medijima rade ovakve spektakularne objave. A onda shvatis da je tim Savage, poput uorave Hajduka, nemogu pobijeti ikoga imalo poznatog pa izmisle natjecanje kako bi si dodijeli pehar. Pa su tako osmislili turnir cetiri kafica , tako i ovi izmisle kategoriju u kojoj nastupaju teski anonimusi... Jos jednim svaka cast samom sportasu, ali ovi lihvari oko njih... dajte najte

Avatar majkuvam
majkuvam
13:09 18.11.2021.

Kako ga može zasjeniti kad je Filip u svakom pogledu veći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije