Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG HIMNE

Kakav užas: Obiteljima iranskih nogometaša prijetili mučenjem uoči utakmice s SAD-om

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - Iran v United States
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/4
29.11.2022.
u 21:07

Nakon odbijanja igrača da otpjevaju nacionalnu himnu u njihovoj prvoj utakmici protiv Engleske 21. studenog, izvor je rekao da su igrači pozvani na sastanak s članovima Iranske revolucionarne garde.

Obiteljima nogometaša iranske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu prijetilo se zatvorom i mučenjem ako se igrači ne budu 'ponašali' prije utakmice protiv SAD-a u, rekao je izvor uključen u osiguranje utakmica. Nakon odbijanja iranskih igrača da otpjevaju nacionalnu himnu u njihovoj prvoj utakmici protiv Engleske 21. studenog, izvor je rekao da su igrači pozvani na sastanak s članovima Iranske revolucionarne garde (IRGC).

Rečeno im je da će se njihove obitelji suočiti s 'nasiljem i mučenjem' ako ne pjevaju nacionalnu himnu ili ako se pridruže bilo kakvom političkom prosvjedu protiv teheranskog režima, piše CNN.

Igrači su pjevali himnu prije svoje druge utakmice protiv Walesa prošlog petka, u kojoj je Iran pobijedio 2-0.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Standings provided by Sofascore
 

Komentara 7

BE
Beyonder
07:44 30.11.2022.

Ali, ali, ali to je religija mira i tolerancije

Avatar Dr Evil
Dr Evil
22:36 29.11.2022.

Propjevati ćete vi meni...

Avatar Aristarh
Aristarh
07:16 30.11.2022.

Put za spa demokracije protiv diktatorskih režima ; Kine Rusije, Irana itd je u SKRIVANJU informacija razvoja od špijuniranja navedenih zemalja. Internet se mora ukrotiti pozitivno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije