Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jerko Marinić Kragić

Jučer srušio Srbiju, a prije šest godina uhićen zbog najvećih nereda na tribinama u povijesti Hrvatske

Foto: HVS
1/6
30.06.2022.
u 13:52

Jedan od onih koji je hrabro napadao bio je Jerko Marinić Kragić. Postigao je dva pogotka na jučerašnjoj utakmici, a i u dosadašnjem dijelu prvenstva je bio vrlo dobar u oba smjera. U hrvatskim je medijima bio i prije točno šest godina, ali na puno drugačiji način.

Hrvatski vaterpolisti u srijedu su svladali reprezentaciju Srbije 14:12 i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti u kojem će im se suprotstaviti Španjolska sutra (u petak).

Za Hrvatsku su zabili pogodak baš svi koji su bili u zapisniku i nastupili osim vratara, međutim upravo vratar je bio jedan od junaka susreta. Toni Popadić je sa šest obrana u prvoj četvrtini utakmice među naše vaterpoliste unio sigurnost i mogli su hrabrije napasti u ostatku dvoboja. 

Jedan od onih koji je hrabro napadao bio je Jerko Marinić Kragić. Postigao je dva pogotka na jučerašnjoj utakmici, a i u dosadašnjem dijelu prvenstva je bio vrlo dobar u oba smjera.

Član splitskog Jadrana, 31-godišnji Marinić Kragić, u hrvatskim je medijima bio i prije točno šest godina, ali na puno drugačiji način.

Prije šest godina u hrvatskom se sportu dogodila jedna od najvećih navijačkih sramota u povijesti. Na Europskom prvenstvu 2016. godine Hrvatska je u drugoj utakmici skupine D u francuskom Saint Etienneu remizirala sa Češkom 2:2. Iako je Hrvatska vodila 2:0 i kontrolirala susret, Češka je u posljednjih 15 minuta susreta izjednačila, ali to nije bilo u centru pažnje na toj utakmici.

Ono što je obilježilo susret su neredi hrvatskih navijača koji su velikom bakljadom uzrokovali prekid utakmice. Hrvatski reprezentativci došli su pred tribinu s našim navijačima i molili ih da zaustave nerede. Morala je reagirati i policija.

Među uhićenim navijačima koji su izazvali nerede bio je i sadašnji hrvatski vaterpolski reprezentativac Jerko Marinić Kragić. Inernetom su se tada širile razne fotografije i informacije o huliganima koje je tadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prozvala orjunašima, a bili su i povezivani s navijačkom skupinom Torcida.

Marinić Kragić također je poznat kao veliki ljubitelj i navijač Hajduka, ali pred sucem je negirao krivično djelo rekavši da nije pripadnik Torcide i da nema ništa protiv HNS-a. Već tada je bio profesionalni sportaš jer je s juniorskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka. Također je rekao kako mu je svaki oblik navijačkog izgreda odbojan te da se tada na tribini u Saint Etienneu branio od napada.

Komentara 10

DU
Deleted user
13:59 30.06.2022.

Jučer gledam prijenos na HTV. Komentator tvrdi : Jerko M.K. ima 31 godinu .....i zašao je u 3 (treće) desetljeće života.....

ER
EroK
15:31 30.06.2022.

Eto Jerko se nije smio ni braniti! Neka pati koga smeta, Hrvatska je bila prvak Svijeta i opet ce biti!

AL
altruist
15:31 30.06.2022.

Bio sam na toj tekmi, to su bili pravi teroristi i orjunaši. Sumnjam da je medju njima bio i ovaj decko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije