Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI BITNOG DVOBOJA

Jedan od aktera famoznog poraza od Argentine u 2003: Nećemo ih danas podcijeniti

23.01.2021.
u 10:17

– Šego i Pešić su iskusan par vratara koji iza sebe ima tisuće utakmica. Po meni su za sada dobri. Kada obrana kiksa, oni su tu da isprave stvari. Vjerujem da će biti još bolji u sljedećim utakmicama - istaknuo je bivši vratar Valter Matošević.

Argentina, ah ta Argentina. Govorili su to naši rukometaši 2003. godine kada su neočekivano 20. siječnja 2003. godine izgubili na početku Svjetskog prvenstva u Portugalu. Da sve bude još čudnije, na poluvremenu smo imali plus pet (13:18) i na kraju izgubili sa 29:30.

– Uh, tko bi se sjetio svih detalja nečega što je bilo prije 18 godina. Znam samo da smo izgubili i ništa više – rekao je Valter Matošević, tadašnji vratar naše reprezentacije.

Dobro, možda se sjećate još nečega?

– Mislim da sam branio prvo poluvrijeme, a drugo da je počeo Kelentrić. To je bila nekakva praksa kod Mirka Bašića, u to vrijeme trenera vratara naše reprezentacije. No, kako su kola krenula nizbrdo, ušao sam u zadnjih desetak minuta. Vlado Šola ostao je na tribini za tu utakmicu. Mislim da su izvan momčadi ostali i Jović, Vori i Šprem – kaže Matošević.

Vjerojatno nije bila bajna atmosfera nakon tog početnog poraza?

– Ne sjećam se, ali pretpostavljam da nije. Isto kao što mogu pretpostaviti da smo olako shvatili Argentinu koje prije 18 godina nije bila poznata, ali ni tako dobra kao danas. Nakon tog Svjetskog prvenstva većina njihovih igrača našla je angažmane u Francuskoj ili Španjolskoj. No znam da nije bilo dobro ni nakon naše druge utakmice kada smo na poluvremenu gubili od Saudijske Arabije. Zato me početak ovog Svjetskog prvenstva malo podsjeća na Portugal 2003. godine. I ovdje smo loše otvorili turnir spašavajući bod protiv Japana, onda smo jako loše odigrali poluvrijeme protiv Angole. Daj Bože da scenarij u Egiptu bude isti kao u Portugalu. S razlikom da danas ipak pobijedimo Argentinu – rekao je Matošević.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu bilo je prije 22 godine, ali vas nije bilo tamo te 1999. godine?

– Trebao sam ići, ali ozlijedio sam koljeno nekoliko dana prije puta. Ozlijedio sam se možda u isto vrijeme kad i Farkaš, a znam da je i Ćavar imao problema pa je pokojni Velimir Kljaić imao jednu oslabljenu reprezentaciju na okupu – istaknuo je Valter.

Kako vam se čine naši vratari na ovom turniru?

Šego i Pešić su iskusan par vratara koji iza sebe ima tisuće utakmica. Po meni su za sada dobri. Kada obrana kiksa, oni su tu da isprave stvari. Vjerujem da će biti još bolji u sljedećim utakmicama.

Jeste li vi ikad u karijeri obranili četiri sedmerca zaredom kao Šego protiv Katara?

Jesam – bio je kratak Valter.

Gledali ste većinu utakmica ovog SP-a, kakav je dojam na vas ostavila Argentina?

– Jako dobar. Oni su sad već jako iskusna reprezentacija koju sjajno kao srednji vanjski vodi Diego Simonet. Opet, najjača karika im je sigurno i izbornik Manuel Cadenas koji je kao izbornik Španjolske osvojio srebro i broncu na europskim prvenstvima 2016. i 2014. godine. Danas je trener u Ademaru, tamo ima jednu odličnu mladu momčad u kojoj igraju i naša dva igrača – Lučin i Slavić. On će se sigurno jako dobro pripremiti za Hrvatsku i zato moramo od prve minute biti ozbiljni i bilo bi sjajno kada bismo utakmicu riješili u svoju korist već u prvom poluvremenu. Trebamo samo zaustaviti taj njihov južnjački temperament jer, ako uđemo u egal-utakmicu, neće biti dobro – rekao je Matošević.

Valter je danas trener riječkog Zameta s kojim će pokušati izboriti plasman u Ligu za prvaka. Od ove sezone jači je za Renata Sulića. U slobodno vrijeme bavi se ribolovom.

– To mi je velika strast. Nekad uzmem barku i odem u dva ujutro, nekad u pet ujutro – istaknuo je Valter.

Kako se snalazite u pandemiji?

– I prije pojave koronavirusa naviknuo sam biti doma i odlaziti samo na treninge – zaključio je Valter. 

Pogledajte razgovor s Ivicom Obrvanom za Večernji TV

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije