Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski
Povratak na članak

Izborniče, ovo je zemlja s pravom na različitost mišljenja

Umjesto da priča o utakmici protiv Karabatića i društva i odličnoj igri svojih igrača, Lino je krenuo u obračun s novinarima

Komentari 87

DU
Deleted user
08:26 24.01.2019.

Slazem se da smo zemlja s pravom na razlicitost misljenja. No nažalost nismo zemlja u kojoj novinar za napisani tekst snosi odgovornost. Kada radite osvrt na neciji rad tada se barem informirajte o njegovom poslu. Nekada su postojali novinari koji su pratili pojedinu profesiju i o njoj izvjestavali, nekada su postojali lektori u svim redakcijama, a danas? Danas vidimo kako se nekolicina piskarala obrusava polupismenim frazama na neciji rad pritom ne birajuci ni sredstva ni nacin. Nema postovanja prema osobi, kada vec ne postujete njegov rad. Kada vam covjek na to ukaze onda on vise nema zivaca biti izbornik? Tko kaze da je vas tekst dostojan objektivnog novinarstva ? Ja ne.

VL
DU
Deleted user
08:45 24.01.2019.

Danas u pravilu vise nemate sansu da u clanku koji se odnosi na izvjestaj o bilo kojoj utakmici, da vam novinar prenese stvarene dogadjaje s terena, dobre poteze igraca, da se bavi utakmicom, u pravilu imate subjektivan tekst koji see odnosi na sve drugo, osim na prikaz utakmice, politiziraju, premecu neke detalje iz proslosti, pljuju po akterima kako im se svidja ili ne svidja, a posebno ako se radi o sportasima koji imaju domoljubni naboj i znaju isti pokazati, odmah se godinama organizirano napadaju iz svih oruzja, pogotovo je ovaj novinar jedan od ljigavih predstavnika sportskih novinara,spreman uvijek za politiziranje i blacenje, izmisljanje i sl. njegovo je da mi prenese dogadjanja s terena, bez osobnih veleumnih doskocica i zakljucaka.

VL
JM
ja-ma
09:19 24.01.2019.

Podrška Lini Červaru!

VL
Avatar Sokol
Sokol
08:58 24.01.2019.

Pjene li se pjene jugo mediji kao što su večernji i jutarnji

VL
JG
jozagulikoza.guli
09:24 24.01.2019.

S obzirom da je "ovo zemlja" s pravom na različito mišljenje, moje je mišljenje da si ti u ovom članko toliko toga nadrobio da ni pas s maslom pojeo ne bi. S druge strane moje mišljenje i nije različito od drugih komentatora ovdje. Dakle, prestanite fabricirati bezvezne članke kojima napadate čovjeka .

VL
NI
nikola1975
09:02 24.01.2019.

Upravo pravo na različitost mišljenja daje za pravo Červaru da odgovori na pisanje osoba koje same sebe nazivaju novinarima. Ledinski se s time treba pomiriti. Iako moram priznati da je velika razlika između onih koji pišu za VL i Jutarnji.. "Hrabri" kolumnisti Jutarnjeg ne dopuštaju komentare.

VL
B2
bokida 2
08:54 24.01.2019.

Nekoga vrijeđati i omaložavati je sloboda različitosti. Bravo novinaru ako te se tako može nazvati jer u ovoj državi se svatko naziva novinarom.

VL
RO
Rope22
09:29 24.01.2019.

Divota jedna, kako se mrzitelji svega hrvatskog prepoznaju u riječima Line Červara.Istina smeta.Bravo Lino.

VL
IV
ivanasertic4
09:14 24.01.2019.

A šta ste vi svete krave da se se s vama.ne smije svadji nego vam.povladjicati. šutite bolje, uživajte u dnevnicama i zderacini u Njemačkoj i Danskoj koje smo vam mi platili

VL
JE
jejeee
08:59 24.01.2019.

zato brisete komentare koji vam ne pašu.

VL
DU
Deleted user
09:14 24.01.2019.

Cesto neki od komentatora vape za LUSTRACIJOM, ja vec godinama "lustriram", poceo sam s novinarima, jer njih mogu, jednostavno ne kupujem vise tiskane novine, da i jednu lipu dajem Ledinskom za placu i sl. novinarima??? Ma ne dolzi u obzir,, dat cu mu kada ce na cesti prositi za zivot, ali ce to onda biti moja volja i njemu!!

VL
MI
mirluk
09:14 24.01.2019.

Novinari su prljaviji od rudara u kojih se za razliku od njih barem ciste oci vide. Rade za gazde koji su opljackali Hrvatsku a protiv nje pisu.

VL
DU
Deleted user
09:03 24.01.2019.

U ovom slučaju sam na strani izbornika - jer dotični novinar je iz kuće gdje se godinama prakticira "ad hominem" izrugivalačko novinarstvo (kolumne A. Tomića, primjerice...) i nitko im ne može ništa jer se uzdaju u svoje odvjetnike koji su dokazano u stanju zavući svaku event. parnicu u zastaru i jioš se hvale po medijima da su spec. za "medijska prava". Kritizirati tom žestinom može jedino netko s većim znanjem i prethodnim rezultatima od Červara - recimo da ga je "opatrnuo" A. Kostelić, ajd to bi bilo prihvatljivo jer je ponikao u rukometu, ali opet nema rezultate. Tko god brani novinare u takvim grozomornim nasrtajima na izbornika, koji je doista s niskom rezultata, mora znati da to nisu medijske slobode nego naprosto agresiva i ponižavanje. Uzrečica: postoje dobri, loši novinari i sportski novinari! Sjetimo se što su radili naši mediji Rudiću svojedobno kad je vodio ITA protiv HR na OI - i prisjetimo se kasnijih lauda tih istih novinarskih pera kad je Rudić trenirao vaterpolo reprezentaciju Hrvatske. Oni su uvijek isti, a vremena i režimi se mijenjaju.

VL
Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
09:43 24.01.2019.

LEDINSKI....ovo je "SHIT STORM" na tvoj račun !

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
09:32 24.01.2019.

jedan novinar ne smije u cijelom članku iznosit svoje mišljenje osim ako piše svoju biografiju.nasim novinarima nedostaje profesionalnost i ljubav prema domovini i ljudima koji u njoj žive. stalno se bore protiv govora mržnje a u svakom članku blate svoju zemlju i vrijeđaju. fuj

VL
MA
maloprekosutra
08:55 24.01.2019.

Dobili ste što ste zaslužili i tako treba i nastaviti !

VL
PR
prajdali100
09:38 24.01.2019.

.....e ali kada imaš novinare plaćenike, oni koji mrze i omalovažavaju druge, koji se aktiviraju na dugme...onda ih treba oprati.Kako se samo prepoznaju !!!!!!

VL
DU
Deleted user
09:32 24.01.2019.

Danas za vrijeme TV prijenosa utakmica imate tamo "sportskog" komentatora koji vam prenosi ono sto gledate i melje do besvjesti, i u pravilu vas uvjerava u nesto sto niste vidjeli , zasto ?? A na drugoj strani za vrijeme radio prenosa utakmica, prenose neka dva tipa koja se nadmecu s dosjetkama i izmjenjuju se sveke minute, jer treba smisliti neku dosjetku na racun nekoga kojeg su si uzeli na zub, i onda u transu odjednom cujete goll, u stvari prije cujete publiku, uzas od sportskog novinarstva..

VL
FJ
fjdanm
09:49 24.01.2019.

Bravooo Lino, živio ti nama 100 godina.

VL
TI
Tinaiva
11:00 24.01.2019.

Toliko se busamo kako imamo demokraciju i kako više nikada ne bi sve trebali razmišljati isto al kad se pojavi neka kritika a novinarima je i to dio posla onda to zaboravljamo. Čovjek je sve lijepo napisao? Što je krivo u njegovom komentaru? Kladim se da velika većina koja ovdje to komentiraju nisu ni pročitala tekst. Pa sad lupajte minusu

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.