Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Ivica: U superkombinaciji je najveća konkurencija

31.12.2008.
u 09:50

Ivica je prošlih sezona stalno ponavljao da može do dobrih rezultata i u veleslalomu. Da mu samo treba bolji startni broj. Prošlosezonskim uspjesima izborio je nastupe odmah iza najboljih, a osmim mjestom u Beaver Creeku, najboljim veleslalomskim rezultatom karijere, potvrđene su njegove riječi.

- Sa startnim brojem 60 ili 70 gotovo da nemate pravu priliku. Pogotovu na stazi kakva je u Beaver Creeku, dosta brzo nastanu rupe i to vam jako smeta - objasnio je Ivica.

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek rekao je da Ivicu nikad nije vidio da bolje i opuštenije skija.

- Što sam dalje od ozljede, to sam sve bolji. Koljeno me boljelo do 2006. i kad ne možete dati sto posto, u vrhunskom sportu u kojemu vam se ne oprašta ni nekoliko stotinki, ne možete se boriti za vrh - istaknuo je naš najbolji skijaš.

Sjevernoamerička turneja je za Kostelića bila odlična. Dva 15. mjesta u superveleslalomu u Kanadi i SAD-u te osmo u veleslalomu.

- Žao mi je zbog spusta u Beaver Creeku. Imao sam odličan prolaz i bod u toj utrci puno bi mi značio. Drago mi je zbog rezultata u superveleslalomu jer dobrim skijanjem u brzim disciplinama stječe se samopouzdanje za tehničke utrke. Dobro mi je počela sezona jer već tako rano dobro skijam.

U petak se u Val d'Isereu vozi i prva utrka superkombinacije.

- Nikad u toj disciplini nije bila jača konkurencija. I slalomaši su uvidjeli da mogu nešto napraviti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije