Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ GOLA U SPLITU

Ivane, vrime je – za prvijenac na svome Poljudu! Donosimo sastav za večerašnju utakmicu

storyeditor/2023-03-24/PXL_210323_98980620.jpg
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
25.03.2023.
u 11:21

Hrvatska starta u kvalifikacije s najmlađim tandemom stopera dosad: Šutalu su 23, Gvardiolu 21 godina. Splitski travnjak leži Kramariću, a glavni će opet biti naš trojac u veznom redu.

Hrvatska će prvi put zaigrati s ovom jedanaestoricom igrača premda koncepcija Dalićeve strategije ostaje nepromijenjena. Osobito je važno naglasiti nazočnost dvojice najpotentnijih stopera koje smo ikada imali, 23-godišnjega Josipa Šutala i 21-godišnjega Joška Gvardiola, najmlađega dvojca središnjih braniča s kojima je Hrvatska ikada dosad startala u kvalifikacijama. Njih dvojica u tandemu iznijela su utakmicu s Danskom u Ligi nacija u Zagrebu (2:1), kao i utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka (2:1).

Agresivni Velšani

Vezni red s trojicom briljantnih igrača, Modrićem, Brozovićem, i Kovačićem, trebao bi držati ključeve naše igre. Njihova je misija istodobno trkački parirati Velšanima, čije su fizičke osobine – agresija, žustrina, izdržljivost i upornost – njihova najveća vrlina, potom im "sakriti loptu" i iscrpljivati Otočane što duljim posjedom, u čemu bi im trebao pomagati i Kramarić svojim ulascima u sredinu, a epilog toga nenadmašnoga hrvatskoga veza trebao bi biti pravodoban pas za Perišića i isturenoga Livaju.

Andreju Kramariću i te kako leži Poljud, ovdje je briljirao u kvalifikacijskoj utakmici sa Slovencima u rujnu 2021. godine (iako u njoj nije bio strijelac), a u 2022. godini upravo je u Splitu postigao prijelomni pogodak cijele godine – izjednačujući protiv Francuza za 1:1 u Ligi nacija. Nakon te utakmice sve je za Hrvatsku krenulo u pobjedničkom smjeru, a kulminacija spektakularne godine zbila se na Svjetskom prvenstvu.

23.03.2023., Split - Na stadionu Hrvatski vitezovi odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice kvalifikacija za EURO 2024. koju igraju protiv Walesa. Andrej Kramaric Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Usto, Kramarić i Livaja sjajan su tandem; izvrsno su zajedno funkcionirali u spomenutoj utakmici sa Slovencima, ali i u ključnoj utakmici Svjetskog prvenstva za plasman u drugi krug, kada su obojica protiv Kanađana postigla pogotke: Andrej 2, Marko 1.

Zapucao 11-erac

Ivana Perišića odnedavno prati navijački slogan "Vrime je", koji će ovom zgodom kontekstualizirati drukčije od Hajdukovih pristaša. Naime, Ivan Perišić nedavno je u Kataru dosegnuo brojku od 33 pogotka za hrvatsku reprezentaciju te se izjednačio s Marijem Mandžukićem, zatim Ivan je istodobno postao i najbolji strijelac Hrvatske na velikim natjecanjima s deset pogodaka, ali u Ivanovoj impozantnoj zbirci pogodaka ipak još nešto nedostaje: još nije bio strijelac za reprezentaciju na Poljudu! Čak ni iz jedanaesterca protiv Mađara 2019. godine, kada mu je vratar Gulacsi obranio šut s bijele točke.

09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ivan je pet pogodaka za vatrene postigao u osječkom Gradskom vrtu, tri puta zabio je u Maksimiru, dva puta na riječkoj Rujevici, po jednom u Velikoj Gorici i u Puli, a u Splitu nijednom! Čak je i na moskovskom Lužnjikiju te na Hampden Parku u Glasgowu postigao po dva pogotka... Ivana danas čeka 124. nastup za Hrvatsku, po čemu je treći u povijesti, iza Srne i Modrića, a susret s Velšanima pred svojom publikom, na svome Poljudu prava je prilika da Omišanin Perišić ponovno otvori sezonu lova na Šukerovih 45. Ova kvalifikacijska skupina, s Armenijom i Letonijom, idealan je poligon za popravljanje golgeterske statistike. Pa čak i ako bude penal protiv Walesa, neka ga ponovno izvede – Perišić. Samo da razbije taj poljudski urok...

Poljudski stadion otvorit će svoja vrata od 18.30 sati, a atmosferu će zagrijavati klapa Intrade.

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Kovačić, Brozović - Kramarić, Modrić, Perišić - Livaja.

Izbornik: Zlatko Dalić (56)

Komentara 1

Avatar Mario1000
Mario1000
13:37 25.03.2023.

Trebaobih zabiti ima najviše dobiveni minuta u reprezentaciji,ima orsic ako njemu neide,bez obzira što orsa nema minuta u Engleskoj,nijeih imao ni Vlasic pare igrao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije