Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUSOBNI OGLEDI

Wales se u zadnjoj utakmici pokazao kao tvrd orah. Prije toga nismo imali problema s njima

Cardiff: Wales i Hrvatska završili kvalifikacijsku utakmicu za EP rezultatom 1:1
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
25.03.2023.
u 09:23

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela zabio nam je tada Gareth Bale pa poništio vodstvo do kojeg smo stigli golom Vlašića. Završilo je podjelom bodova...

Kreću kvalifikacija za Euro, a Hrvatska ih otvara pred domaćom publikom, na rasprodanom Poljudu. U Split je stigla reprezentacija Walesa, koju više ne predvodi nedavno umirovljeni Gareth Bale, strijelac njihovog posljednjeg pogotka protiv vatrenih u našim međusobnim ogledima. Kada se osvrnemo na prošle nogometne susrete s državicom iz Ujedinjenog Kraljevstva, šanse su uvjerljivo na našoj strani. No, upravo zbog zadnje utakmice, ne trebamo se zanositi, već razliku u kvaliteti potvrditi na terenu.

Jer u studenom 2019., u kvalifikacijama za prošlo Europsko prvenstvo, na svojem su se terenu pokazali kao tvrd orah, nismo ih uspjeli dobiti u Cardiffu i završilo je rezultatom 1:1. U vodstvo nas je već u devetoj minuti doveo Nikola Vlašić na asistenciju Brune Petkovića, ali suparnici su odgovorili pogotkom Balea u četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela. Nije to bila utakmica bogata prilikama, po šest udaraca vidjeli smo sa svake strane, uz našu dominaciju u posjedu. Hrvatska je ciklus okončala kao prva sa 17, dok je Wales bio drugi s 14 bodova, pobjegavši Slovačkoj (13) i Mađarskoj (12) u napetoj završnici.

Prije toga, ostvarili smo četiri pobjede, a jedini preostali susret u kojem nismo dobili Velšane bila je naša prva utakmica s njima - prijateljska, u kolovozu 2002. (1:1). U prijateljskoj smo se atmosferi s njima u Osijeku 2010., kada smo slavili s 2:0. Istim je rezultatom okončan prvi od dva dvoboja u kvalifikacijama za SP 2014. - Eduardo i Mario Mandžukić pogađali su za pobjedu pred našim navijačima. Potom smo ih u gostima 2013. dobili s 2:1. Bio je to hvalevrijedan preokret, jer nakon što nam je Bale zabio iz penala, bodove su nam osigurali Dejan Lovren (77.) i Dudu (87). 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Stižemo do pretposljednjeg sraza, kada smo ih ponovno dočekali u Gradskom vrtu i pobijedili rezultatom 2:1. Bilo je to u lipnju 2019., Lawrence je u 17. zabio autogol, a onda vodstvo u 49. povećao Ivan Perišić. Brooks je u 77. smanjio za konačan rezultat.

Današnja utakmica počinje u 20.45 sati, a jučer su ju najavili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

- Imali smo pet dana vremena pa smo uspjeli raditi nešto više. Stanje igrača je sjajno, a rekao sam im i da su ovo utakmice u kojima se može puno izgubiti. Za mene je ova sutra utakmica jako bitna. Znamo da ne smijemo kiksati. Favoriti smo i od toga ne bježimo. Moramo se paziti kontranapada, imaju brze igrače koji nam mogu biti opasnost. Moramo igrati svoju igru i odvesti utakmicu u našem smjeru. Očekujem pobjedu, ali tešku utakmicu - izjavio je izbornik.

Foto: Reuters/ PIXSELL

- Jedino što možemo obećati je da ćemo dati maksimum. Znamo da će biti pun Poljud, znamo kakva je ovdje atmosfera i mi ćemo odigrati najbolje što možemo. Koliko me pitate ta pitanja, reklo bi se da želite da odem što prije. Rekli smo da sam tu do Lige nacija, a poslije ćemo vidjeti - istaknuo je veznjak Reala, kojeg su ponovno upitali kada će u mirovinu.

Prijenos je u programu Nove TV od 20 sati, uz emisiju prije samog susreta. 

Predviđeni sastav:

Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Perišić, Livaja, Kramarić. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije