Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nijemac pretjerao

Iranci traže ostavku Klinsmanna: "Sramota za nogomet!"

storyeditor/2022-11-27/PXL_DPA_091022_96041235.jpg
/DPA/PIXSELL
28.11.2022.
u 23:15

To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog suca, linijskog suca, četvrtog suca. Zbog njih vam padne koncentracija – rekao je Klinsmann.

Iranski nogometni savez u nedjelju je zatražio ostavku Jürgena Klinsmanna, člana Fifina tehničkog odbora, nakon komentara u kojem je optužio Irance da su utjecali na suce tijekom utakmice Svjetskog prvenstva protiv Walesa (2:0).

– Nije slučajno. To je namjerno. To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog suca, linijskog suca, četvrtog suca. Zbog njih vam padne koncentracija – rekao je Klinsmann u utorak za BBC.

Ove su izjave razbjesnile izbornika Irana Carlosa Queiroza, koji je Klinsmannu na Twitteru odgovorio: "Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima sramota su za nogomet".

Iranski savez bio je još oštriji u priopćenju za javnost.

"U isto vrijeme s raznim nesretnim razmatranjima koja se tiču ​​reprezentacije Irana i njezina treniranja, Klinsmann je iznio prosudbe o iranskoj kulturi. Iranski nogometni savez već je zatražio od Fife objašnjenje te ispriku i ostavku Klinsmanna", napisali su u priopćenju.

Tehnički odbor pod vodstvom Francuza Arsenea Wengera, čiji je član i Jürgen Klinsmann, odgovoran je za analizu svih utakmica Svjetskog prvenstva i davanje izvješća o ključnim igračkim i taktičkim trendovima.

Iranski savez također je pozvao Klinsmanna, svjetskog (1990.) i europskog (1996.) prvaka s Njemačkom, da posjeti trening-kamp Iranaca u Kataru kako bi imao uvid u "tisućljetnu perzijsku povijest i vrijednost nogometa i sporta".

Video - Hrvatski navijači priredili šou na Khalifi: Sve je odjekivalo kad su krenuli...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije