Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTINSKI ŠOK

Prislonili mu pištolj na rebra: Hrvatski nogometaš opljačkan u Rimu!

Internazionale v Lazio - Serie A - Giuseppe Meazza
Jonathan Moscrop
02.02.2022.
u 17:20

Ostao je bez vrijednog sata, koji su pljačkaši očito "snimili" ranije i ciljano tražili da im ga Bašić preda.

Hrvatski veznjak i nogometaš Lazija Toma Bašić (25) doživio je izniman šok u Rimu kad mu je prišao nepoznati muškarac s kacigom na glavi i prislonio mu pištolj na rebra!

Bašić je krenuo prema restoranu prije nemilog događaja, a počinitelj, očito jako dobro upoznat s okruženjem, dočekao ga je na dijelu koji je malo "zavučen". Sat bez kojeg je ostao jest Rolex Daytona, čije se cijene kreću od 35.000 američkih dolara pa sve do 95.000 dolara, ovisno o njegovu stanju i je li zlatan, platinas, keramički...

Nažalost, policiji nije imao kako pomoći jer zbog kaciga nije mogao identificirati napadača, a ni njegov motocikl, na kojem je bila još jedna osoba, s obzirom da nije imao registarske oznake.

Sve češće se u europskim gradovima, posebno engleskim i talijanskim, događaju slični napadi. No, glavno je u cijeloj priči da Bašić nije stradao. A vlasnici restorana u koji često dolaze nogometaši Lazija, ali i druge javne osobe, morat će malo poboljšati stupanj osiguranja.

U Lazio je stigao prošlog ljeta iz Bordeauxa za nešto manje od sedam milijuna eura, nakon što je u tom francuskom klubu proveo tri godine. A u njega je pak stigao iz Hajduka 2018. za 3,8 milijuna eura.

U Serie A odigrao je 15 utakmica i upisao dvije asistencije, a u prosjeku igra oko 60 minuta po utakmici, najčešće kao član prve postave. Trener Maurizio Sarri, poznat po strogoći, disciplini i teškim treninzima, Bašića vidi kao budućnost kluba pa mu zato toliko vjeruje.

Naravno, on mu predanim radom i pokazanim na travnjaku vraća. Stoga, u nastavku sezone moguće su velike stvari. Iako prvenstveni dio baš ne ide i Lazio se nalazi na sedmom mjestu s 36 bodova, dva manje od Rome i sedam manje od Atalanta, koja je na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka, ništa nije gotovo. Europska liga još je uvijek "tu" i u njoj Bašiću ide dobro, odigrao je svih šest utakmica u skupini i zabio jedan gol. S tim da u njoj igra malo iznad prosjeka, oko 75 minuta po utakmici.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je dva nastupa, a debitirao je 11. studenoga 2020. protiv Turske (3:3) u prijateljskom ogledu i odigrao 30 minuta. Pozvan je i za utakmice Lige nacija sa Švedskom i Portugalom, ali samo je protiv Portugala ušao u igru, samo na jednu minutu. Prošao je selekcije do 19 i 21 godine.

U Hajduku je pak odigrao 75 utakmica, zabio 11 golova i upisao 14 asistencija, a hrvatskom ligom "žario je i palio" i u drseu Rudeša, za koji je upisao 25 nastupa te pritom zabio dva gola.

Bordeaux mu je također "legao" pa je u 82 prvenstvene utakmice zabio devet golova i pet puta asistirao. No ono što više ne radi, jesu pregrubi prekršaji. Za Lazio se "primirio" i na tri je žuta kartona, u dresu francuskog kluba imao ih je 15, u Hajduku 11.

>>> Čitatelji i sportska redakcija odabrali Modrića za najboljeg, on se od srca zahvalio

Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
18:03 02.02.2022.

Kupiš kod cige rolex za 25 kuna i nek pljačka

Avatar Tombstone
Tombstone
18:43 02.02.2022.

Rolex Daytona kosta od $13 000 do preko $200 000. Uz skuplje modele ide i osiguranje pa ako je imao takav dobit ce odmah novi, a lopov ga doduse moze prodati ali ako ga kupac ikada mora odnijeti kod ovlastenog urara ovaj ce odmah znati da je ukraden

CO
coky
18:04 02.02.2022.

Bitno da njemu nije ništa, a imovina je ionako prolazna. Kupit će on drugi, neka ga samo zdravlje posluži :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije