Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI ZA HORVATA

Hrvatska ostala bez igrača za Euro jer nije primio drugu dozu cjepiva protiv korone

Novigrad: Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala prijateljsku utakmicu protiv Slovenije
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
26.12.2021.
u 21:45

Grahovca, kružnog napadača Zagreba

Rukometaši Hrvatske su počeli drugi dio priprema za Europsko prvenstvo koje 13. siječnja počinje u Mađarskoj i Slovačkoj. Ovoga puta okupljanje nije bilo u Zagrebu, već u Poreču gdje će reprezentativci ostati do 30. prosinca kada će dobiti slobodno za doček Nove godine.

Vjerojatno nekih velikih slavlja neće biti jer već 1. siječnja ujutro kreću završne pripreme, s igračima koji će i nastupiti na Europskom prvenstvu.

- U drugom dijelu priprema priključit će nam se dva nova vratara – Kristijan Pilipović i Mate Šunjić. Prvi nije bio na prvim priprema jer je bio pozitivan na koronavirus, a drugi je još imao obaveza u svom francuskom klubu. Kada već dolaze dva nova vratara onda sam za sada kod kuće ostavio mladog Dominika Kuzmanovića – istaknuo je Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske.

1.11.2021., Zagreb - Hrvatska muska seniorska reprezentacija okupila se u Hotelu Westin, a zatim su otputovali u Porec gdje ce trenirati do kraja reprezentativnog tjedna. U sklopu priprema, Hrvatska ce igrati prijateljski susret sa Slovenijom u subotu, 6. studenog 2021. godine u sportskoj dvorani Novigrad. Izbornik Hrvoje Horvat i reprezentativci dali su izjave okupljenim medijima. Izbornik Hrvoje Horvat. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Veliki problem pojavio se kod Verona Načinovića, kružnog napadača francuskog Montpelliera. Naime, on neće imati dvije doze cjepiva kad počinje Europsko prvenstvo, a bez dvije doze nijedan igrač neće moći u zapisnik, niti u bilo kakav protokol. Veron se cijepio jednom nakon što je prebolio Covid-19, ima valjanu Covid putovnicu, no organizatori Eura drže se pravila da mogu igrati samo igrači s dvije doze cjepiva.

- Nažalost, moramo se odreći usluga mladog kružnog napadača pa sam na ove druge pripreme umjesto njega pozvao Nikolu Grahovca, kružnog napadača Zagreba – istaknuo je Horvat.

Postoji li još neki naš igrač bez obje doze cjepiva, od ovih koji su na spisku za Europsko prvenstvo?

- Ima. Ivan Martinović, desni vanjski Hannovera. Ali, on će se uskoro drugi put cijepiti i s njim neće biti nikakvih problema – istaknuo je izbornik.

Zašto se drugi put neće cijepiti Veron?

- Ne želi jer mu je prekratko vrijeme od prve do druge doze i ne želi ništa riskirati – dodao je izbornik.

Problem s cjepivom imao je i Ivan Pešić, vratar Stuttgarta.

- Da, on se cijepio dvaput sa Sputnjikom, a u Njemačkoj ne priznaju to cjepivo pa se mora ponovno dvaput cijepiti s drugim proizvođačem inače ne bi mogao braniti u Bundesligi – naglasio je izbornik.

27.10.2021.,Zagreb - Arena Zagreb, utakmica 6. kola skupine A rukometne Lige prvaka PPD Zagreb - Montpellier Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U drugom dijelu priprema i dalje će naglasak biti igra u obrani?

- Da, jer obrana je ta koja donosi rezultatom. Uigravat ćemo obranu 5-1 koju nismo puno trenirali na uvodnim pripremama. Obrana mora biti naš forte, naše najjače oružje. Jasno, nećemo zbog toga zanemariti ni napad gdje ćemo također uigravati neke ideje – rekao je Horvat.

Na kraju drugog dijela priprema odigrat ćete prijateljsku utakmicu protiv Slovenije, 29. prosinca u Celju.

- Da to je uzvrat za ovaj susret kojeg smo odigrali nedavno u Novigradu. Slovenija je top reprezentacija i po meni čak kandidat za medalju na Europskom prvenstvu. Za nas će to biti sjajna provjera, posebice za obranu jer Slovenija ima najjače igrače upravo na srednjem vanjskom. Sebastian Skube, srednji vanjski Meškova, u ovom trenutku je sposoban "razbiti" svaku suparničku obranu pa će za nas obrana protiv njega biti velika kušnja – rekao je Horvat.

Nakon utakmice u Celju, odredit će se 18 igrača koje će te voditi na Europsko prvenstvo?

- Tako nekako. Nemam više što čekati. Ti igrači dolaze na završne pripreme u Osijek. Samo se nadam da se Covid-19 neće uvući u reprezentaciju i samo se nadam da će izabranih 18 ostati do odlaska u Segedin – ističe Horvat.

Francuska, naši prvi suparnici u skupini, ostala je zbog ozlijede bez Remilija, jednog od bitnih igrača prve postave,a Nikola Karabatić pozitivan je na COVID i pitanje je hoće li biti spreman baš za tu prvu utakmicu.

Ne zamaram se koga ima ili koga nema u suparničkim reprezentacijama. Ako ćemo igrati dobro onda je svejedno u kojem sastavu igra suparnik – zaključio je Hrvoje Horvat.

Komentara 1

VO
Volimrukomet
09:26 31.12.2021.

Nisu problemi za Horvata već on sam pravi probleme. Francuzi igraju sa Karabaticem i Co godinama kod nas se uvijek pomlađuju. Poslije debakla za Olimpijske igre slijedi novi u Mađarskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije