Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPORED DO KRAJA

Hrvatska je sve zakomplicirala, evo što nas čeka u nastavku kvalifikacija

Mađarska - Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
24.03.2019.
u 22:16

Trenutačna situacija u našoj skupini je sljedeća: Slovačka, Mađarska i Hrvatska imaju po tri boda iz dvije odigrane utakmice. Isto toliko bodova ima i Wales s tim da je odigrao samo jedan susret. Azerbajdžan je nakon poraza od Hrvatske na Maksimiru bez boda.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras je izgubila od Mađarske u Budimpešti (2:1) i tako zakomplicirala situaciju u kvalifikacijskoj skupini za plasman na Europsko prvenstvo 2020.

Trenutačna situacija u našoj skupini je sljedeća: Slovačka, Mađarska i Hrvatska imaju po tri boda iz dvije odigrane utakmice. Isto toliko bodova ima i Wales s tim da je odigrao samo jedan susret. Azerbajdžan je nakon poraza od Hrvatske na Maksimiru bez boda.

Hrvatska iduću utakmicu igra u Osijeku protiv Walesa i ta će utakmica odgovoriti na mnoga pitanja. Zatim nam slijedi rujanski dio i susret sa Slovačkom što će biti jedna od ključnih utakmica. Zatim 9. rujna gostujemo kod Azerbajdžana koji nas je namučio u prvoj utakmici.

U listopadu ćemo ugostiti Mađarsku, a onda idemo na gostovanje kod Walesa. Kvalifikacije zatvaramo u studenom kada nam stiže Slovačka.

Izravan plasman na Europsko prvenstvo izborit će dvije najbolje reprezentacije iz skupine.

SKUPINA E
Mađarska - Hrvatska  2-1
(Szalai 34, Patkai 76 / Rebić 13)
Wales - Slovačka     1-0
(James 5)

Ljestvica
1. Slovačka     2    1    0    1    2:1    3    
2. Wales        1    1    0    0    1:0    3    
3. Hrvatska     2    1    0    1    3:3    3    
4. Mađarska     2    1    0    1    2:3    3    
5. Azerbajdžan  1    0    0    1    1:2    0    

Raspored Hrvatske u kvalifikacijama za Euro:

8. lipnja subota): Hrvatska - Wales

6. rujna (petak): Slovačka - Hrvatska
9. rujna (ponedjeljak): Azerbajdžan - Hrvatska

10. listopada (četvrtak): Hrvatska - Mađarska
13. listopada  (nedjelja): Wales - Hrvatska

16. studenoga (subota): Hrvatska - Slovačka

>> Luka Modrić nakon utakmice poslao upozorenje suigračima, pogledajte video

Ključne riječi

Komentara 6

MA
MataBobo
22:37 24.03.2019.

Zao mi je jer prosipamo tesko steceni rejting u svijetu... Nas je pobjedila Madarska i svaka im cast na tome, ali cime su nas pobjedili, sa onim sto je nas krasilo...želja, borbenost, pristup...to je dokaz da ne igraju milioni vec srce i želja... Pa.mi ni gol nismo proslavili, decki su to samo odradivali...bez okusa, mirisa...totalno nejestivo i negledljivo... Izbornik Dalic, ako ovako nastavi nece dozivjeti kraj kvalifikacija na klupi, jer cijelo vrijeme tupi iste recenice...a u igri se to ne vidi da Hrvatska zna sto radi...cak nam najbolje pozicije...veza i napad...nista ne rade...jako, jako lose... Sta ce nam tek Slovaci napraviti...

DU
Deleted user
22:50 24.03.2019.

Izgubi se utakmica i odmah je "Katastrophen Stimmung" - za one igrače koje u ljetu prošle godine dizalo u nebesa (zasluženo) sada se naziva pa i vrlo pogrdnim riječima, podmeće im se da nisu htjeli, da ne znaju, da su ovakvi i da su onakvi. Na Dalića sada drvljem i kamenjem. Zašto? Zbog jedne izgubljene utakmice na početku kvalifikacijskog turnusa. Zar netko od "zabrinutih kritičara" misli kako je Dalić poslao igrače na teren s savjetom izgubiti utakmicu? Zar nam doista nedostaje shvaćanja da je nogomet samo nogomet a nogometaši samo ljudsi sa svim svojim dobrim i lošim trenutcima. Baš kao i mi svi - "obični smrtnici". Svijet sutra ide dalje - unatoč porazu od Mađarske. I isti ti igrači, isti taj Dalić od istih sadašnjih neobuzdanih kritičara biti će slavljeno kada odigraju jednu drugu utakmicu i donesu pobjedu.

Avatar Untouchable
Untouchable
22:39 24.03.2019.

nije nista zakomplicirala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije