Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idemo po pobjedu!

Hrvatska i remijem može u doigravanje: Ako Srbi naprave veliki kiks, idemo umjesto njih!

Hrvatska
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
09.10.2017.
u 14:37

Direktan plasman gotovo je nemoguć jer za njega bi vatreni morali dobiti Ukrajinu u Kijevu, a Island ne bi smio svladati Kosovo u Reykjaviku.

Slovačka očekivano nije propustila priliku pobijediti kod kuće Maltu (3:0), a Škotska nije uspjela pobijediti u Ljubljani (2:2), pa je Slovačka završila na drugom mjestu. I gurnula Hrvatsku na posljednje mjesto ljestvice drugoplasiranih reprezentacija u skupinama, ono koje ne vodi u doigravanje. Pobjeda protiv Ukrajine tako je postala jedini jamac da ostajemo u igri za Svjetsko nogometno prvenstvo, neodlučeno vodi u veliku neizvjesnost, a poraz donosi automatski oproštaj..

Pobjeda u Kijevu je imperativ

Direktan plasman gotovo je nemoguć jer za njega bi vatreni morali dobiti Ukrajinu u Kijevu, a Island ne bi smio svladati Kosovo u Reykjaviku. Od tog scenarija vjerojatno neće biti ništa tako da će Hrvatska svoju kartu za Rusiju morati izboriti ‘okolnim’ putem. Drugo mjesto u skupini ipak je najrealnije, a za to bi Dalićevim momcima mogao biti dovoljan i remi s Ukrajinom. Naglašavamo mogao. No, i u tom slučaju mogli bi ostati bez play-offa ako budu najslabiji na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija jer od devet drugoplasiranih, samo najgora neće u dodatne kvalifikacije. 
Tri su moguća scenarija po kojima bi i bod iz Kijeva bio dovoljan za dodatne kvalifikacije:

 

Treba nam otočki remi

Prvi je da Wales i Republika Irska remiziraju, i to s manje golova nego što završi utakmica u Kijevu. Primjerice, 0:0 u Walesu i 1:1 ili više u Kijevu. U tom bi slučaju Wales završio drugi u skupini, a zbog više postignutih golova Hrvatska bila ispred Walesa. A čak i da završe s istim brojem golova, Hrvatska bi bila ispred po ljestvici ferpleja. Osim ako bi u tom zadnjem kolu kockasti dobili mnogo više kartona nego Velšani.

Drugi i treći vrlo su nerealni, no da i njih spomenemo. Jedan je da Srbija kod kuće izgubi od Gruzije s dva ili više golova razlike. U tom slučaju Srbi bi ispustili vrh skupine, a prema gol-razlici, Hrvatska bi na ljestvici drugih bila ispred njih. Druga “znanstvena fantastika” jest da Grčka kod kuće ne pobijedi Gibraltar, a BiH slavi u Estoniji, preskoči Grke i završi druga. Imala bi manje bodova od Hrvatske.

Ždrijeb play-offa je 17. listopada, prve utakmice igraju se 9., 10. i 11. studenoga, a uzvrati 12., 13. i 14. studenoga.

 

1. Portugal 7 22:4 18
2. Danska 8 13:6 14
3. Italija 7 11:8 14
4. Švedska 7 17:7 13
5. Sjeverna Irska 8 10:6 13
6. Grčka 8 9:5 13
7. Slovačka 8 11:6 12
8. Wales 7 7:5 11
9. Hrvatska 7 6:4 11

Komentara 71

Avatar VIVAESPANA
VIVAESPANA
15:01 09.10.2017.

ahahaha samo vi spavajte na to uvo... i spremite se za dom...ostati

ML
Mladenac
17:03 09.10.2017.

Ako se triba oslanjati na tudje repke da bi došli do Rusije onda nemamo tamo ni što tražiti. Bolje ostati doma nego da nas brukaju i gaze Njemci, Poljaci, Portugalci, Meksikanci....

DA
Dabiša
16:29 09.10.2017.

Srbiji igra raste, nama pada. Niti će Kosovo pobijediti Island, niti će si Srbi dozvoliti blamažu. Sami smo krivi, imali smo kartu praktički čekiranu. Ovako će biti jedva ili nikako. Nezainteresirane, pretplaćene zvijezde bez srca i naboja. S Finskom odigratii onako sramotno. Ako ispadnemo treba ih sve potjerati i dovesti djecu kakvu s Promine ili iz Nedelišća, više će se truditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije