Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJEREN U USPJEH

Cijela obitelj Zlatka Dalića živi u Livnu, a evo što kaže njegov brat Miran!

Zlatko Dalić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
09.10.2017.
u 08:48

– Livnjaci su uvijek bili u nekim iskušenjima pa su stvari preuzimali u svoje ruke, od rata, politike, a evo i sporta – zaključio je Miran Dalić.

Nakon šokantnog raspleta na Rujevici koja je Hrvate bacila u očaj, sve oči uprte su večeras u Kijev i u jednoga čovjeka, Zlatka Dalića, novoga izbornika nogometne reprezentacije. Postavlja se pitanje – hoće li Dalić, koji je izgradio sjajnu karijeru, kao i veliki broj njegovih Livnjaka, potučenu vojsku vatrenih dignuti iz mrtvih, okupiti kao momčad i spremiti u Rusiju. 

Osim njega, cijela bliža obitelj živi u Livnu, a brat Miran uvjeren je da će Zlatku to poći za rukom. 

– Bit će teško pobijediti, ali vjerujem da će vatreni, sa Zlatkom na čelu, uspjeti otići u Rusiju – rekao je jučer za Večernji BiH Miran Dalić, koji je i sam skoro cijeli život u nogometu te je u nekoliko navrata kao trener s UEFA-inom licencijom u više navrata vodio i tamošnji Troglav. 

Sa Zlatkom se čuo kada je preuzeo vruću fotelju, ali i po dolasku u Kijev i opet je naglasak na motiviranju igrača. 

– Zlatko je u tome dijelu kvalitetan i u svim ekipama s kojima je bio jako je puno radio na tome kako igrača staviti u funkciju. Ako igrač nije u funkciji, bez obzira na njegovo znanje, a kojega nesumnjivo imaju svi igrači Hrvatske, ne možete pobijediti nikoga – dodao je. 

Zlatko Dalić
1/14

Obitelj Dalić jedna je od onih koja svjedoči da u zemljama zapadne Europe i prekooceanskim zemljama živi dvostruko više Livnjaka nego što ih je u BiH. Ovo podneblje dalo je brojne uspješne poduzetnike, političare, književnike, uglednike, a napose sportaše. Uz Šukera i Daliće, tu su i braća Niko i Robert Kovač. Zatim Jako Andabak, svojedobno jedan od najvećih dioničara Hajduka. Alfa i omega malog nogometa u Livnu je Dalibor Duvnjak, koji je s momčadi Seljaka bio i prvak Jugoslavije. 

– Livnjaci su uvijek bili u nekim iskušenjima pa su stvari preuzimali u svoje ruke, od rata, politike, a evo i sporta – zaključio je Miran Dalić. 

Komentara 30

KA
kapunjohan
09:14 09.10.2017.

Sretno Dalić probaj ponovu upaliti ,,ugašane,, vatrene iako će biti teško jer su svi kablovi izmješani i potrgani a mnogi važni dijelovi- čipovi i pregorili te ih treba nadomjestiti. Mnogi su namjerno sudjelovali u gašenju , mic po mic i uspijeli su ali izdrži i pokreni novi duh borbenosti pa neka segnemo tamo do kuda bi realno trebali a to trenutno nisu visoka mjesta u Evropskom i Svjetskom nogometu.

DU
Deleted user
10:12 09.10.2017.

Sritno momci, veceras pobjeda!!

PU
Pukovnik
10:47 09.10.2017.

Jednu od potencijalno najbolji reprezentacija svijeta trenira totalni anonimus?! To je samo kod nas moguće ... Dovedite stranca koji zna posao, to rade i veći od nas. Ali se sa takvim mafija ne može dogovoriti ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije