Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU ŽELJELI HIMNU JUGOSLAVIJE

Hrvati sišli s postolja zbog prosvjeda protiv srpske agresije, Aco poručuje: To je bila greška

Zagreb: Aco Petrović iznio plan za spas Cibone
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
04.02.2024.
u 10:20

- Činjenica je da je uspostavljena neka vrsta telefonskog mosta između dvorane u Ateni i Zagreba. Činjenica je da je postojao nekakav signal za napuštanje postolja i to se dogodilo. Ali mislim da je to velika greška koja je napravljena.

O Europskom košarkaškom prvenstvu u Ateni 1995. često se piše iako je prošlo puno godina. Svi se sjećaju da je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju, a Hrvatska broncu, te da su na dodjeli medalja naši košarkaši u znak prosvjeda zbog srpske agresije na Hrvatsku sišli s postolja kad se dijelilo zlato.

Kukoč, Rađa i društvo rekli su da ne žele slušati himnu sportaša iz zemlje agresora ni gledati podignuta tri prsta koja su tada bila simbol divljanja srbočetničke vojske po Hrvatskoj.

A sada je o ovoj temi progovorio proslavljeni trener Aco Petrović.

- To je uvijek tema. Ja sam te 1995. godine bio trener reprezentacije Hrvatske i to je bila posljednja medalja, evo ide i 29 godina kako nemamo medalju. Na tom prvenstvu bile su tri snažne momčadi - Srbija, Litva i Hrvatska - rekao je Petrović za N1 i dodao:

- Sjećam se i našeg odlaska s postolja... A ako me pitate je li to bila greška – da, ali ako gledate kroz prizmu 2024. godine, ali ako se vratimo u 1995. godinu, svi znamo kakva je bila situacija. .. Činjenica je da je uspostavljena neka vrsta telefonskog mosta između dvorane u Ateni i Zagreba. Činjenica je da je postojao nekakav signal za napuštanje postolja i to se dogodilo. Ali mislim da je to velika greška koja je napravljena.

Komentara 6

LE
leonessa
08:09 05.02.2024.

Aco je pola Srbin...Ja ubicama ne bih čestitala! Dražen je bio pošteniji,nije bio licemjerni gad! Zato smo ga svi više voljeli i poštovali!To nije razlog što Hrvatska više nije pobjeđivala,razlog je u nesposobnim trenerima i u igračima koji nisu dorasli... svaka čast pojedincima ♥️...ali nema više Dražena,Rađe, Vrankovića, Kukoča,...😪

AN
Antonio1952
19:53 05.02.2024.

S Drazenom je otisla i hrvatska kosarka, on nije bio samo igracina nego i vodja. Kakve veze ima odlazak s pozornice s propadanjem kosarke, u to vjeruju samo praznovjerni.

MI
Mixy
22:54 04.02.2024.

Uveren sam da se pitalo košarkaše Hrvatske da se to sigurno ne bi desilo. Tu je bilo sjajnih momaka i fenomenalnih košarkaša ali "jedan poziv menja sve". Šteta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije