Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆI RIVAL (1)

Halilhodžić: Platini je možda i opasniji od Riberyja

Vahid Halilhodžić (1)
Željko Hladika/PIXSELL
17.10.2013.
u 09:00

- Didier Deschamps podiže ih, bolje igraju, više trče. Dominira izuzetni Ribery, kad bi Hrvatska njega uspjela zakočiti, napad bi im bio daleko bezopasniji – kazao je Vaha.

Vahida Halilhodžića zaustavili smo baš kad je počeo zvati Nogometni savez BiH. Želio mu je čestitati na odlasku reprezentacije na SP. Hrvatski nogometni savez nije morao zvati...

Pogba i Matuidi odlični

– Ah, znam... – uzdahnuo je Vaha.

Halilhodžić, kad ne vodi Alžir, živi u Francuskoj i odlično poznaje francusku reprezentaciju, mogućeg suparnika Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama.

– Polako se vraćaju među europske nogometne sile. Loše igre i ponašanje na SP-u u JAR-u ostavili su dubok trag i na reprezentaciju i na cijeli francuski nogomet. Jedna je anketa pokazala da 80 posto ljudi ne simpatizira reprezentaciju. No, Didier Deschamps podiže ih, bolje igraju, više trče. Dominira izuzetni Ribery, kad bi Hrvatska njega uspjela zakočiti, napad bi im bio daleko bezopasniji – kazao je Vaha.

Valjda imaju i mana?

– Ima ih svaka momčad, već činjenica da im završnica ovisi uglavnom o Riberyju dovoljno govori. K tome, ne drže ritam tijekom cijele utakmice, ali neće Hrvatskoj biti lako. Imali su propusta i protiv Finaca koji su im stvorili nekoliko prilika. No, imaju više kvaliteta nego mana. Lloris je izvanredan vratar i čovjek, Pogba iz Juventusa je otkriće, zajedno s Matuidijem iz PSG-a na zadnjem veznom čvrsta su karika, Nasri im je u igri prema naprijed donio dosta kvalitete, tako da su na obje strane jako neugodni.

Giroud ispred Benzeme

Nevjerojatno je da je napadač Reala Karim Benzema bio na klupi.

– Zanimljivo je da Benzema više od tisuću minuta nije zabio za reprezentaciju kad je bio u prvom sastavu. Zato je prednost dobio napadač Arsenala Olivier Giroud, a Benzema je ušao s klupe i uspio zabiti.

Osim igračkih opasnosti, Francuzi su nezgodni i logistički. Velika su zemlja, predsjednik Uefe je Francuz... Možda je Platini i opasniji od Riberyja?

– Možda, ha-ha. Da znate kako su mene i Alžir pokrali suci... Nije neobično da se pomaže velikima. Koliko smo puta vidjeli kako se sudi Barceloni ili Realu – zaključio je Vaha.

>> Brat Robert: Niko ima samo jedan cilj -–plasman u Brazil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije