Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevolje na aerodromu

Golmana Medveščaka zbog vize iz Paname skoro nisu pustili u Rusiju

'08.09.2013., Dom sportova, Zagreb - 2. kolo HHL, kontinentalne hokejaske lige, KHL Medvescak - Dinamo R.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
16.09.2013.
u 22:35

Carinicima smo obećali 4 ulaznice za utakmicu i pustili su dečke – kaže Gojanović

– Jedva čekam putovanja u Rusiju jer siguran sam da će biti mnogih avantura koje će nas i zabaviti – rekao je bek Medveščaka Steve Montador uoči odlaska na prvo gostovanje u St. Peterburg.

Na avanturu nije trebalo dugo čekati, zapravo se dogodila odmah. Po silasku iz zrakoplova u St. Peterburgu, inače najsjevernijem milijunskom gradu u svijetu, svih 28 igrača Medveščaka išlo je na graničnu kontrolu, no dvojicu su strogi ruski carinici zadržali – Slovenca Gala Korena i Kanađanina hrvatskog podrijetla Marka Dekanicha.

Dvojno državljanstvo

– Na vizu su mi kao državu rođenje umjesto Kanade napisali Panamu. Nevjerojatno, još da su mi napisali da sam Mađar, razumio bih jer mi je baka Mađarica, no ovako... – sa smiješkom je zgodu s carinicima, koja je na kraju sretno završila, opisivao vratar medvjeda Dekanich.

Gala Korena zadržali su jer im nije bilo jasno kako ima dvojno državljanstvo – slovensko i hrvatsko (majka mu je iz Međimurja).

– Nije bilo ugodno objašnjavati im. Na kraju sam im rekao da sam Hrvat jer sam ionako imao samo hrvatsku putovnicu, slovenska je ostala kod kuće – rekao je Koren.

Neugodnu situaciju u kojoj su dvojica medvjeda sat vremena pokušavala "obraditi" carinike na kraju su spasili čelnici Medveščaka i "potkupivši" ruske carinike ulaznicama za utakmicu Medveščaka i SKA Petersburga.

– Bili su tvrdi, nikako nisu željeli popustiti, no kada smo im rekli da ćemo im osigurati četiri ulaznice za utakmicu, odmah su pustili dečke.

Ma za iduća ćemo gostovanja napraviti i značke i privjeske Medveščaka pa ćemo ih dijeliti u ovakvim situacijama – rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

>>SKA pobijedio Medveščak sa 3:0, trener French ipak zadovoljan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije