Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medvjedi u Rusiji

SKA pobijedio Medveščak sa 3:0, trener French ipak zadovoljan

'06.09.2013., Dom sportova, Zagreb - 1. kolo kontinentalne hokejaske lige, KHL Medvescak - CSKA Moskva.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
16.09.2013.
u 20:36

– Ma kakav NHL, nisu oni ni upola glasni i emotivni kao naši navijači – rekao je jedan ruski novinar u dvorani

Impresivno, spektakularno, zadivljujuće! Malo je hokejaških dvorana u svijetu gdje se može doživjeti spektakl u kakvom su danas sudjelovali i hokejaši Medveščaka. U dupkom punoj Ledenoj palači u St. Peterburgu, pred 12.300 navijača, medvjedi su izgubili od SKA 0:3, no mogli su uživati što su imaju čast igrati na prvoj domaćoj utakmici SKA ove sezone. Na trenutke se zbog zaglušujućeg navijanja i pljeskanja doslovno ništa nije čulo u dvorani, bio je to amerikanizirani spektakl dostojan najvećih utakmica NHL-a, jedan od onih koji se nikada ne zaboravlja.

– Ma kakav NHL, nisu oni ni upola glasni i emotivni kao naši navijači – rekao je jedan ruski novinar u dvorani.

"Ilja, Ilja", nekoliko su puta zazivali navijači SKA, no Ilju Kovaljčuka, najveću zvijezdu svog kluba i KHL-a, nisu dočekali.

Službeno je objašnjenje da nema posebnog razloga zašto nije igrao protiv Medveščaka.

– Imao je nekih problema sa zdravljem – neuvjerljiv je bio trener domaćih Jukka Jalonen.

– Očito mu se nije dalo igrati – slegnula je ramenima ruska novinarka.

S Kovaljčukom na ledu ili bez njega, Medveščak je odigrao vrlo dobru utakmicu, pogotovo kada se zna da je Mark French složio momčad bez čak tri standardna beka – Stevea Montadora, Marka Popovica i Marka Katica te napadača Charlesa Lingleta jer svi oni imali su zdravstvene probleme.

Kada je Kalinjin u 4. minuti zabio za vodstvo SKA 1:0, mnogi su pomislili da će najskuplja momčad lige "natrpati" medvjede, no zagrebačka se momčad držala se sjajno veći dio utakmice, o čemu govori i većih broj udaraca na vrata (Medveščak 31, SKA 24). Protiv jednog od glavnih favorita lige, čiji je veliki navijači i Vladimir Putin, medvjedi nisu razočarali.

– Bila je ovo odlična utakmica, vrlo sam zadovoljan, napredujemo iz utakmice u utakmicu – rekao je trener Medveščaka Mark French.

Nakon 5. kola Medveščak je 10. od 14 momčadi na Zapadu, a iduću utakmicu igra prekosutra u Čerepovcu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije