Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijanje

Gipsov adut Elias Kolega imao je četvrto vrijeme drugog laufa

16.12.2019.
u 22:12

Rodeš je prošle sezone dvaput bio sedmi i sada je bio u prilici nadvisiti svoje najbolje domete, no pogriješio je i na kraju bio 25. No, i to je značilo da je ovaj borbeni Varaždinac deveti put osvojio bodove u Svjetskom kupu

I u drugom ovosezonskom slalomu tri su hrvatska skijaša osvojila bodove. Nakon Levija, gdje je to pošlo za rukom Istoku Rodešu (14.), Filipu Zubčiću (16.) i Eliasu Kolegi (19.), u Val d’Isereu poredak naših bio je sljedeći: 15. Elias Kolega, 20. Matej Vidović i 25. Istok Rodeš.

Filip Zubčić ovaj put bio je pehist jer ne samo što je zbog novonapadalog snijega otkazana utrka u njegovoj najboljoj disciplini (veleslalom) nego je i slalomska staza bila tako potrošena da on sa svojim startnim brojem 69 nije mogao bogzna što učiniti te je zauzeo 43. mjesto.

1/6

A nakon prvog “laufa” najbolje od naših stajao je onaj (Istok Rodeš) koji je imao i najbolji startni broj (17.).

Vidović s najmanje oscilacija

Rodeš je prošle sezone dvaput bio sedmi i sada je bio u prilici nadvisiti svoje najbolje domete, no pogriješio je i na kraju bio 25. No, i to je značilo da je ovaj borbeni Varaždinac deveti put osvojio bodove u Svjetskom kupu.

Baš kao i u Leviju, i ovom prilikom najbolje plasirani Hrvat bio je Elias Kolega koji je tako obradovao svojeg trenera Antu Kostelića kojeg se u ciljnoj ravnini moglo vidjeti u društvu svoje slavne kćeri, donedavne državne tajnice za sport Janice Kostelić. Kolega je u prvoj vožnji imao 25. vrijeme, ali se s dobrim drugim “laufom” spustio do 15. mjesta (+2.57).

Između prve i druge vožnje najmanje oscilacija imao je Matej Vidović kojeg nije bilo među 30 u prvom slalomu sezone. Prvu stazu visoki Zagrepčanin odvezao je s 18. vremenom, a utrku je završio plasiran na 20. mjestu (+2.81).

– Ovo je odlično. Možda je nakon prve vožnje izgledalo da Rodeš može mnogo više, no napravio je pogrešku, ali je dobra stvar da se izvukao jer je on u takvim situacijama znao izlijetati. Kolega je s prvim laufom bio jako nezadovoljan, a i za drugi je kazao da misli da nije išao idealno unatoč tome što je imao četvrto vrijeme. Vidović se u posljednje vrijeme mučio na treninzima, zaostajao je, i ovo je za njega lijep poticaj. Zubčiću je presudila potrošena staza i mi moramo naći načina kako da u slalomu spustimo njegove točke kroz FIS utrke, jer nemoguće je očekivati da se s tako visokim brojevima uvijek plasira u drugu vožnju – prokomentirao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Treći put u karijeri slalomsku pobjedu izborio je Alexis Pinturault. Ovaj vrsni veleslalomaš, slalomske je pobjede dosad slavio upravo u Val d’Isereu (2012.) i Wengenu (2014.), pa je tako na novi slalomski trijumf čekao pet godina. Pinturaultu je ovo bila 25. pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri, a najviše ih ima u veleslalomu (12) i kombinaciji (8) u kojoj ima i tri mala globusa. Inače, Francuzi su među prvih 30 startnih brojeva imali petoricu, ali su utrku okončali sa samo dva skijaša koji su osvojili bodove. Najviše, po četiri, imale su Švicarska i Italija.

Jedan od kandidata za takvo što bit će Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je zaribao u prvoj vožnji, ali je bio daleko najbrži u drugom laufu pa je stigao nadomak postolja za koje mu je nedostajala samo jedna stotinka, za koliko je pak brži bio Talijan Gross. A samo tri stotinke od njega je bio brži drugoplasirani Andre Myhrer, no ni aktualni olimpijski pobjednik nije jučer bio konkurentan raspoloženom Pinturaultu (+1.44).

Slijedi slalom na Sljemenu

Sljedeća slalomska utrka Svjetskog kupa održat će se 5. siječnja 2020. godine na Sljemenu, a dobar rezultat naših dobra je uvertira za to elitno natjecanje na brdu ponad glavnog hrvatskog grada.

A gore je, prema riječima direktora utrke Vedrana Pavleka, napravljeno dovoljno snijega no sada slijedi borba da se on tijekom južine koja dolazi i sačuva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije