Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turska 20.-30. 6.

G. Cernogoraz bit će stjegonoša na Mediteranskim igrama

Giovanni Cernogoraz (1)
Igor Kralj/Pixsell
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
12.06.2013.
u 15:27

Osim njega, na MI će nastupiti i ostali osvajači zlata na OI London - Sandra Perković i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Na XVII. Mediteranskim igrama (MI) od 20. do 30. lipnja u turskom gradu Mersinu natjecat će se 102 hrvatska sportaša, a cjelokupna delegacija broji 161 člana, odlučilo je to Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj 12. lipnja 2013. u sjedištu HOO-a u Zagrebu. Stjegonoša na svečanosti otvaranja bit će zlatni olimpijac sa OI London Giovanni Cernogoraz. Osim njega, na MI će nastupiti i ostali osvajači zlata na OI London - Sandra Perković i Hrvatska vaterpolska reprezentacija.
 
Članovi Vijeća izrazili su punu podršku Sportskoj televiziji (SPTV). Zakonom o sportu utvrđeno je da je sportska djelatnost od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Zato je SPTV, televizija svih nacionalnih sportskih saveza i sportova, od posebnog nacionalnog interesa. Stručne službe HOO-a razradit će rješenje kojim će se osigurati daljnje funkcioniranje ovog za HOO i cjelokupni hrvatski sport bitnog projekta.
 
HOO je zaprimio 56 zahtjeva za program „Aktivne zajednice“ i 182 zahtjeva za program „Od sportske škole do olimpijski igara“. Ovim programima HOO potiče razvoj sporta u zajednicama a provode se u suradnji sa sportskim zajednicama. Nakon analize pristiglih zahtjeva prihvaćena su 25 projekta za program „Aktivne zajednice“ koji će HOO financirati sa ukupno 1,3 milijuna kuna, dok će za 37 projekata „Od sportske škole do OI“ izdvojiti ukupno 1,8 milijuna kuna.
 
Među korisnike Programa potpore kvalitetnim sportašima (Program III) uvršteni su Ana Lenard (karate) i Antonijo Obadić (kajak), a na prijedlog Hrvatskog dizačkog saveza Nikolayu Peshalovu se produžuje status trenera mlađih dobnih kategorija, jer je 8. mjestom na Svjetskom prvenstvu u svibnju 2013. ostvario kriterijski rezultat.
 
HOO će, na prijedlog svoje Komisije za informiranje i izdavaštvo, sufinancirati četiri izdavačka projekta: knjigu „Osvajači olimpijskih odličja iz Hrvatske od 1900. autora Jurice Gizdića, dokumentarni film o olimpijski, stolnotenisačici Tamari Boroš, film Splitski olimpijci autora i producenta Vanje Vinkovića te knjigu Antropološke osnove i trenažni proces koju izdaju Hrvatski pikado savez i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije