Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaraza

Francuze uoči finala pogodila devina gripa? 'Odvojili smo bolesne igrače, problem je u klima-uređajima'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - England v France
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/4
16.12.2022.
u 10:31

Poduzimamo sve potrebne mjere kako se virus ne bi proširio. Odvojili smo bolesne igrače od ostatka grupe. Imunitet je nekima oslabio i onda su automatski podložniji zarazi - kazao je Deschamps.

Adrien Rabiot i Dayot Upamecano, važni igrači francuske nogometne reprezentacije, bit će spremni za nedjeljnu finalnu utakmicu na svjetskom prvenstvu u kojoj Francuska igra protiv Argentine (16 sati). Ova dvojica nogometaša, inače redoviti članovi udarne momčadi aktualnih svjetskih prvaka, nisu igrali u polufinalu. Upamecano je imao problema s upalom grla te je posljednjih dana manje trenirao, ali je ipak bio na klupi za pričuve u polufinalnom susretu kojeg su Francuzi protiv Maroka dobili s 2-0.

Odličnog veznog igrača Rabiota napala je viroza posljednjih dana, ali i on će biti spreman za finale i potencijalnu obranu naslova svjetskog prvaka. On i Upamecano u četvrtak su normalno obavili zatvoreni trening Francuza.

Poštedu je dobio Kingsley Coman zbog povišene temperature, ali francuska novinska agencija afp javlja kako se u stručnom stožeru nadaju da će do nedjelje i s njim biti sve u redu.

Španjolski AS otišao je korak dalje ustvrdivši kako se radi o zarazi devinom gripom uzrokovanom velikim promjenama u temperaturi u Kataru. S jedne strane, temperature su vani visoke, a na stadionima i u službenim hotelima u kojima odsjedaju reprezentacije prilično niske zbog klima-uređaja. Potvrde o kakvoj se točno zarazi radi nema, no izbornik Francuske Didier Deschamps potvrdio je probleme.

 - Poduzimamo sve potrebne mjere kako se virus ne bi proširio. Odvojili smo bolesne igrače od ostatka grupe. Imunitet je nekima oslabio i onda su automatski podložniji zarazi. Možda zvuči čudno, ali igrači su u Kataru često izloženi niskim temperaturama s obzirom na klimatizacijske uređaje - kazao je Deschamps.

I Francuska i Argentina u nedjelju love svoje treće naslove svjetskih prvaka u povijesti. Tko bude bolji doći će na četvrto mjesto vječne ljestvice gdje vodi Brazil s pet naslova prvaka. Po četiri puta svjetski prvaci su bili Italija i Njemačka.

Video - HNS objavio detalje dočeka nogometaša: Nastupit će osam izvođača

Ključne riječi

Komentara 16

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
10:36 16.12.2022.

FIFA-ina "vizija" o Messiju kao svjetskom prvaku je sve izglednija. Bravo FIFA!

PR
Propitivač
10:38 16.12.2022.

Šeiku je Messi draži od Mbappea.

PR
Propitivač
10:48 16.12.2022.

Cirkus ne prestaje: Messi, paid to be an ambassador for Saudi under a reported £25m contract, could deliver a long-term prize – a chance for Saudi Arabia to emulate Qatar and host the 2030 World Cup

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije