Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan natjecanja

Sve teže Hrvati u Ligu prvaka! Spominju se velike promjene, evo o čemu se radi

Liverpool
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
10.05.2019.
u 15:45

Želja takve inicijative da se novim natjecanjem dodatno poveća zarada klubova i Uefe. Sve glasnije se šapuće kako bi do promjene formata nove Lige prvaka moglo doći već za četiri godine

Još se jednom zakotrljala priča o izgledu natjecanja u novoj Ligi prvaka u kojoj bi uglavnom igrali bogati klubovi. Tema je vrlo aktualna među elitnim klubovima, ali u onim sredinama koje nisu previše bogate.

Želja takve inicijative da se novim natjecanjem dodatno poveća zarada klubova i Uefe. Sve glasnije se šapuće kako bi do promjene formata nove Lige prvaka moglo doći već za pet godine.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Udruženje europskih klubova napravilo je neke planove za novo natjecanje, a posjed tih informacija došao je Associated Press, prenosi New York Times.

Nova Liga prvaka podrazumijeva poluzatvoreni sustav natjecanja u kojem bi igralo 24 elitne momčadi. One bi imale zaštićeni status i jamčilo bi im se sudjelovanje u LP-u bez obzira na plasman u domaćem prvenstvu.

Četiri momčadi bi u elitno društvo ušlo kroz natjecanje Europske ligu, a ostala četiri mjesta popunile bi momčadi iz kvalifikacija. 
Novi sustav Lige prvaka od sadašnjeg bi se razlikovao u dosta stvari. Klubovi ne bi bili podijeljeni u osam skupina, već u četiri po osam momčadi. To bi odgovaralo bogatijima koji bi više utakmica igrali s jačim momčadima. Tu se vidi ogromna zarada.

Nakon dvoboja u skupinama, u nokaut fazu išla bi  četiri najbolja kluba iz svake skupine, dok bi ostali razigravali za ostanak. Ispadanje iz elitnog društvo bilo bi kontrolirano...

Još od ranije je poznat prijedlog o drugom i trećem razredu europskog natjecanja. Drugi bi također imao 32 kluba, sadašnja Europska liga i među njima bi se svake godine tražila četiri nova sudionika LP-a.

Najslabije četiri momčadi iz Lige prvaka ispale bi u EL. U trećem razredu bilo bi 64 kluba i okupljao bi one iz siromašnijih sredina.

Prijedlog je dobio podršku bogatih klubova, ali ima i onih koji su protiv te ideje. Englezi i Španjolci smatraju da će nacionalna prvenstva izgubiti na važnosti.

Uefin predsjednik Aleksandar Čeferin je nakon sastanka s predstavnicima europskih liga istaknuo da odluka još nije donesena.

- Ništa nije odlučeno, sve su to samo ideje. Ništa još nije odlučeno unatoč tome što mediji pišu - izjavio je Čeferin.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Liverpool
1/17

Komentara 3

SM
san.martino
16:46 10.05.2019.

Nikad im dosta love!Koji miljunski iznosi se trose na igrace a masu njih ce posljednju paru dat za ulaznicu.Koji ludi svit,reka bi Smoje. Nadam se da ce navijaci ipak jednom shvatit ko je glavni akter.

DE
derin
00:35 11.05.2019.

Ovaj sustav i ovako stiti bogate, s novim ce unistiti nogomet kao i kosarka u Europi. Jasno je da iza cijele priče stoji real i talijani koji ne mogu pratiti bogate engleze i bayern.

GV
golub Vaso
18:21 10.05.2019.

pohlepa na kubik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije