Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bronca je ogroman uspjeh

Poznati list poslao jaku poruku onima koji se rugaju trećem mjestu: 'Svaka čast Hrvatima'

KATAR 2022 - Hrvatska pobjedila Maroko i osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/45
18.12.2022.
u 14:26

'Samo pogledajte utakmicu Hrvatske i Maroka pa će vam biti jasno zašto je susret za treće mjesto potreban SP-u.'

Već duže vremena se smatra kako je utakmica na nekom velikom turniru reprezentacija bezvrijedna, odnosno često bude omalovažavana bez ikakvog razloga. Brončana medalja je svakako veliki uspjeh, mnoge momčadi mogu tek sanjati da osvoje odličje na svjetskom prvenstvu. Navijači diljem svijeta su pisali kako se Hrvatska bezveze veseli trećem mjestu, što dovoljno pokazuje kakvo nogometno (ne) znanje imaju. 

>> Specijalna SP emisija: Lom u studiju, Ćiro se javio u suzama: Ma čudo, baš me briga za stručnjake, mi smo velesila!

Međutim, španjolski list Marca stala je u obranu susreta za brončanu medalju te su ustvrdili kako je to potrebno velikom natjecanju poput svjetskog prvenstva. 

- Svaka čast i pobjedniku i poraženom u ovom susretu jer oduševljeno slavlje Hrvata te pretjerani bijes Marokanaca na suce su rekli sve. Umjesto depresije, od prve minute i Bonovog kiksa koji je zamalo donio jedan od najsmješnijih golova na SP-ima, gledali smo spektakl. To čak nije bio rock and roll, nego speed metal. Hrvatska je povela sjajnim golom te akcijom iz udžbenika, a ekspresno izjednačenje Maroka dalo je utakmici frenetičnu brzinu. Marokanci su na svaku loptu išli kao da im je zadnji napad u finalu, a Hrvati im nisu ostajali dužni - smatraju iz Marce.

 - Nogometni svijet mora okončati prijezir prema meču za treće mjesto. Hrvatska je osvojila treće mjesto nakon utakmice koja je bila prava obrana vrijednosti koje taj dvoboj nosi i koje su bile toliko omalovažavane posljednjih dana. - kažu Španjolci uz dodatak: 'Samo pogledajte utakmicu Hrvatske i Maroka pa će vam biti jasno zašto je susret za treće mjesto potreban SP-u.'

- Oršićeva golčina za pobjedu prava je nagrada za pokazano na terenu. Ovo nije bila prijateljska utakmica, kao što su je mnogi nazivali. Bitka je trajala do samog kraja nadoknade i velike šanse Maroka za produžetke te je bila ljepotica - zaključuje renomirani europski dnevnik. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 6

LL
lijepa_li si
15:33 18.12.2022.

pih. srbija je slavila pola godine što se plasirala na svjetsko prvenstvo, i ovi što nas danas " "spuštaju"

Avatar Darlboro2
Darlboro2
15:27 18.12.2022.

Utakmica je besmislica onima koji bi svašta dali da je mogu odigrati... Pod svašta mislim na donji dio leđa

Avatar urok_eye
urok_eye
15:41 18.12.2022.

Bezvezna je samo utoliko što onaj tko je osvojio drugo mjesto plače. No Hrvati su pokazali da je svako mjesto u vrhu vrijedno respekta i slavlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije