Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV VATRENIH NA RUJEVICI

Englezi će zbog svastike na Poljudu ovo doživjeti prvi put u povijesti

Svastika na Poljudu
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
10.10.2018.
u 17:16

Englezima će to biti prvi put u povijesti da igraju pred praznim tribinama. Od davne 1872 odigrali su 998 međunarodnih dvoboja no utakmica na Rujevici bit će im posebna po tome što neće biti publike.

Susret Hrvatske i Engleske u petak na Rujevici u Ligi nacija igrat će se bez prisustva gledatelja zbog Uefine kazne HNS-u.

Uefa je nakon svastike na terenu poljudskog stadiona na utakmici s Italijom u kvalifikacijama za EP 2016 kaznila naš savez s dvije utakmice bez gledatelja.

Hrvatska je u kvalifikacijama za Euro u Maksimiru (10. listopada 2015.) protiv Bugarske (3:0) igrala bez publike, a protiv Engleske ćemo odraditi drugi dio kazne.

Svastika na Poljudu
1/5

- To nije pošteno. Znam da nas je Uefa kaznila, ali nije u redu igrati bez navijača. No, sada to moramo prihvatiti i dati sve od sebe - rekao je Zlatko Dalić za AFP.

Vatrenima će to biti četvrti put u posljednje tri godine da igraju pred praznim tribinama. Do sada smo igrali s Italijom (1:1), Bugarskom (3:0), Turskom (1:1) i Islandom (2:0) i još ni jednom nismo izgubili.

S druge strane, Englezima će to biti prvi put u povijesti da igraju pred praznim tribinama. Od davne 1872 odigrali su 998 međunarodnih dvoboja no utakmica na Rujevici bit će im posebna po tome što neće biti publike.

Zanimljivo i da u Rijeku stiže 500 engleskih navijača iako ne mogu na utakmicu. To su vjerni navijači Engleske koji ne propuštaju ni jednu utakmicu, no dio ih krivi Uefu.

- Uefa je čitavo vrijeme znala i mogla je kaznu objaviti prije ždrijeba Liga nacija. Hoće li nam Uefa nadoknaditi troškove zato što ne možemo na utakmicu - rekao je jedan engleski navijač za BBC.

>> Pogledajte konferenciju za medije Zlatka Dalića

Komentara 18

Avatar navijač
navijač
17:35 10.10.2018.

Kaznite pravog krivca ako ste vlast.

DU
Deleted user
17:39 10.10.2018.

ako već nemamo službe sposobne riješiti "slučaj svastika" trebalo je zamoliti pomoć od nekog našeg sposobnog partnera iz euroatlantskih integracija. vjerujem da bi velik dio građana htio znati ideologa,nalogodavca i izvršitelja i pod cijenu gubitka dijela suvereniteta. većinu tih akcija,ako se tako mogu zvati nije napravila pijana ili drogirana budala već organizirana grupa.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
17:29 10.10.2018.

Opet se igra u toj Rijeci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije