Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U HRVATSKU

Engleski medij: Perišić se dogovorio s Hajdukom i dolazi u Split ove zime

Zagreb: Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije na završnicu Lige nacija
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
06.10.2023.
u 16:13

Engleski medij također tvrdi da se o Perišićevu prelasku u Hajduk razgovaralo i tijekom pregovora Hajduka i Tottenhama o transferu talentiranog stopera Luke Vuškovića

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić (34) je, prema tekstu engleskog Football Insidera, usmeno je dogovorio prijelazak u Hajduk ove zime. 

Podsjetimo, lijevi krilni, a ponekad i bočni igrač hrvatske reprezentacije i Tottenhama prije nekoliko tjedana doživio je puknuće križnih ligamenata desnog koljena na beskontaktnom treningu tijekom trčanja te je za njega ova sezona gotova, unatoč uspješnoj operaciji.

To naravno znači da bi, iako bi Perišić mogao postati član splitskog kluba ove zime, tek mogao zaigrati za Hajduk početkom iduće sezone kad prođe proces rehabilitacije.

Engleski medij tvrdi da se o Perišićevu prelasku u Hajduk razgovaralo i tijekom pregovora Hajduka i Tottenhama o transferu talentiranog stopera Luke Vuškovića (16). Splitski klub prodao ga je za rekordnih 13.8 milijuna eura, ali će Vušković ostati u Hajduku do ljeta 2025., kada će navršiti 18 godina. 

Perišić je ove sezone u Tottenhamu upisao šest nastupa, od čega jedan kao prvotimac, te upisao dvije asistencije, dok je u dresu hrvatske reprezentacije bio jedan od glavnih aktera posljednjeg kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2024., odigravši sve minute protiv Latvije i Armenije uz upisane dvije asistencije.

U svojoj seniorskoj klupskoj karijeri Perišić je odigrao ukupno 600 utakmica te je direktno sudjelovao u 262 pogotka (140 golova i 122 asistencije) igrajući za Sochaux, Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham.

Osvojio je jedan naslov Lige prvaka te dva naslova prvaka Bundeslige i jedan u talijanskoj Serie A, a uz ta četiri trofeja je osvajao i talijanski Kup i Superkup te njemački Superkup. Isto tako, osvajao je njemački Kup s tri različita kluba (Borussia, Wolfsburg, Bayern) te je tako uz Klausa Allofsa i Andreasa Mollera jedan od samo tri nogometaša kojima je to uspijevalo.

Ivan je također jedan od najuspješnijih hrvatskih reprezentativaca u povijesti. Osim što je treći u povijesti po broju nastupa (129) iza Luka Modrića i Darija Srne te na diobi drugog mjesta s Marijem Mandžukićem po broju pogodaka (33) iza Davora Šukera, Perišić je s deset pogodaka najbolji strijelac u povijesti Hrvatske na velikim natjecanjima uz koje je Hrvatska došla do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. i bronce na SP-u u Kataru 2022.

Osim najvećeg broja pogodaka na velikim natjecanjima, Perišić je golovima i asistencijama sudjelovao u najviše pogodaka Hrvatske na svjetskim i europskim prvenstvima (18).

Komentara 6

Avatar southman
southman
18:47 06.10.2023.

Perija ce se vratiti vak za EURO. To je kost sa Omiske stine. Cvrsta kao stina.

DU
Deleted user
01:24 10.10.2023.

Ne širite laži…

Avatar dr. Evil
dr. Evil
17:20 06.10.2023.

Nakon 6 mjeseci neigranja čovjek će biti van bilo kakve forme, sa 35 godina na leđima može zaboraviti vrhunski nogomet ali Hajduku će valjda i takav biti od koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije