Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marjanoviću bronca

Džudašica Mišković osvojila zlato na Mediteranskim igrama

džudo (1)
Igor Kralj/Pixsell
Autori: mp/VLM, dm
22.06.2013.
u 18:15

Nakon ispadanja u 1. kolu olimpijskog turnira, Marija je popravila dojam osvajanjem zlata u Mersinu.

Hrvatska džudašica Marija Mišković osvojila je zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu, u kategoriji do 63 kilograma. U finalnom susretu je svladala Slovenku Ninu Milošević nakon 53 sekunde borbe.

Splićanka je prvo pobijedila Libanonku Shammas, a potom Makedonku Nikolovsku da bi u polufinalu bila bolja od Talijanke Gwend. Nakon ispadanja u 1. kolu olimpijskog turnira, Marija je popravila dojam osvajanjem zlata u Mersinu.

Zanimljivo je da je posljednju mediteransku medalju osvojio Dragomir Tavra, današnji izbornik hrvatske džudo reprezentacije. On je, kao i Hrvoje Filipan, bio brončani u Francuskoj 1993. godine.

Tomislav Marjanović osvojio je broncu u kategoriji do 83 kilograma. Svladao je Francuza Jouberta nakon što je do borbe za broncu došao kroz repesaž.

U teškoj kategoriji na Mediteranskim igrama u Mersinu, u Turskoj, bilo je samo devet boksača, i upravo as zadarske “Zlatne rukavice”, Josip-Bepo Filipi, kao deveti u ždrijebu imao je tu nesreću da mora odraditi još i meč prije ulaska u četvrtfinale. Protivnik mu je bio favorizirani Alžirac, Bouloudinat Chouaib, deseti na svjetskoj listi teškaša, osvajač zlata na Sveafričkim igrama, sudionik Olimpijskih igara u Londonu.

- Meč je bio užasno težak. Sve runde sam dobio s 29-28. Alžirac je udarao široko, prljavo, gurao me, vukao po ringu, rekao je Bepo koji nije dopustio da mu Chouaib nametne svoj “stil” boksa.

- U trećoj rundi sam ga ispogađao, razbio mu arkadu. Kad god bi on išao široko, ja sam ga kontrirao i kretao naprijed. Suci su to prepoznali. Zaslužio sam pobjedu - rekao je Filipi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije