Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj divova

Donosimo što pišu Norvežani uoči polufinala s Hrvatskom, spominju rat i povijesni motiv!

Sander Sagosen
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
23.01.2020.
u 17:15

Hrvatska se zadnji put s Norveškom susrela u Zagrebu 20. siječnja 2018. godine na Europskom prvenstvu, te smo tu večer slavili rezultatom 32:28

Reprezentacije Hrvatske i Norveške prve će u petak odlučivati o finalistu Europskoga prvenstva u 18 sati, a sraz dvaju rukometnih velikana dobio je očekivano velik prostor u tamošnjim medijima.

Hrvatska u taj ogled ulazi kao autsajder, misle to i kladionice (kofecijent na Hrvatsku je iznad tri!), međutim naravno da Norvežani nisu naivni i da ne vjeruju kako su već jednom nogom u finalu.

Jedan od najvećih norveških portala Verdens Gang u to ime donosi veliki članak naslovljen "Evo kako zaustaviti Hrvatsku", u kojemu ističe riječi prvog strijelca prvenstva Sandera Sagosena.

>> Što nas čeka u polufinalu protiv Norveške? Najavljuje Mladen Miletić

- Rat. Rat nas čeka - predviđa Sagosen, te potom norveškima navijačima pojašnjava da je ispred njihove reprezentacije 60 minuta izuzetno teške bitke.

- Susrećemo se s izuzetno snažnom momčadi. Ima jako puno sjajnih pojedinaca - dodaje.

Novinar tog lista u nastavku čitateljima objašnjava da je uz Luku Cindrića prva zvijezda momčadi Domagoj Duvnjak, te ponovo navodi Sagosenove riječi upozorenja. 

Raspucani Norvežanin napominje da Duvnjak patrolira hrvatskom obranom i poput morskoga psa čega da nekoga 'ugrize' i otme mu loptu, pa ističe da će se Norveška gdjekad morati oslanjati i na intuiciju u napadu kako bi pomoću ubojite realizacije trijumfirala. 

A zanimljiv je i ovaj podatak koji silno motivira Norvežane. Ističe ga u svojim naslovima nekoliko drugih velikih norveških portala, a kaže da njihova reprezentacija ima priliku upisati se u povijest i ponoviti uspjeh kakav se ne pamti 26 godina. 

I doista, samo je Švedska dosad 1994. godine europsku smortu završila sa stopostotinim učinkom, što je sada i Norveškoj nadohvat ruke. Međutim, postoji i jedna bitna razlika.

Švedska je tada zbog drugačijeg formata do zlata stigla uz sedam pobjeda, dok bi Norveška mogla postati prva s devet slavlja.

Podsjetimo, Hrvatska se zadnji put s Norveškom susrela u Zagrebu 20. siječnja 2018. godine na Europskom prvenstvu, te smo tu večer slavili rezultatom 32:28.

Do pobjede nas je nosio Manuel Štrlek sa šest pogodaka, dok je našu mrežu najviše puta zatresao upravo taj neugodni Sagosen. Bio je uspješan osam puta.

Komentara 26

ED
edgar2
18:09 23.01.2020.

Pola te momčadi jest Sagosen (golovi +asistencije i dr.), pa ćemo vidjeti kako će igrati protiv najjače obrane na prvenstvu, te kakvi će biti sudački kriteriji i da li će dopustiti čvrstu igru? Ako njega zaustavimo imamo velike šanse!

Avatar kamilica sa vegetom
kamilica sa vegetom
18:31 23.01.2020.

Ako bude naša repka u formi, onda su u stanju žednog preko vode prevesti. Norvežani su se samo tako napuhali, ne bi li se malo ohrabrili. HR • HR • HR • HR • HR • HR • HR • HR • HR • HR • HR • HR

LJ
ljutko
19:21 23.01.2020.

Koji je rukometni div Norveška? Nijednu nema europsku medalju, ni olimpijsku, jedino ima dva srebra posljijednih dva svjetskog prenstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije