Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu navikli na to

Dinamovci odmah nakon utakmice idu za Zagreb: Razlog zašto je jako zanimljiv

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
13.07.2021.
u 09:28

"Moramo biti ozbiljni, ulog je izuzetno velik. Uz to Dinamo u svaku utakmicu ulazi s ciljem da pobijedi. Prije svega uvažavamo našu momčad, želimo je standardizirati, složiti udarnu momčad"

Dinamo je jučer ujutro otputovao u Reykjavik na uzvratnu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka. Trebao je to biti lagani izlet na Island da su plavi ostvarili očekivanu uvjerljivu pobjedu u prvom susretu. I bili su blizu tome, imali su vodstvo od 3:0, imali su jedanaesterac za 4:0 i još niz dobrih prilika, ali umjesto da su do kraja napunili mrežu slabašnog gosta, u 88. i 89. minuti primili su dva pogotka, sami su greškama poklonili nadu Valuru da nešto može napraviti na svom stadionu, a poništili želju trenera Krznara da dio igrača, uglavnom reprezentativaca, oslobodi dugog puta i nespavanja.

– U prvoj utakmici bila je vidljiva razlika u kvaliteti, ali po tko zna koji put ponovilo se da momčadi koje imaju srce, strast i nikad ne odustaju mogu nadoknaditi hendikep kvalitete. Svjesni smo da smo propustili laganiji put i morat ćemo na sada na teži način tražiti prolaz. No, ova je momčad uvijek odgovarala dobro kada su pred njom bili teški izazovi – kazao je trener plavih Damir Krznar koji nije želio upirati prstom u pojedince koji su greškama omogućili Valuru povratak u život. Podsjetimo, prvo je Stojanović napravio nepotreban prekršaj za jedanaesterac, a onda je Lauritsen sam sebe loptom pogodio u glavu i napadača islandske momčadi poslao u priliku koju je i iskoristio.

Ulog je prevelik

– Ne možemo upirati u pojedince, odgovorna je cijela momčad zajedno s nama u stožeru. Nije bilo velikih znakova opuštanja, iako je zacijelo bilo u podsvijesti nakon 3:0 da smo sve riješili. Dogodile su se individualne pogreške koje se događaju jednom u 100 utakmica. Sigurni smo u prolazak ako damo što možemo. A momčad je spremna, raspoložena i željna te se nadam da ćemo na Islandu potvrditi ono što smo propustili potvrditi u prvoj utakmici, dakle prolazak u drugo pretkolo. No, bez obzira na sve, moramo jako ozbiljno pristupiti današnjoj utakmici. U volji i želji moramo dati ono što je Valur dao u Zagrebu, u tom slučaju naša kvaliteta doći će do izražaja i sigurni smo u prolaz – miran je Krznar.

U Dinamu su nakon tih 3:2 jako oprezni, stoga je Krznar u zrakoplov za Reykjavik poveo najjači kadar, izuzev Livakovića.

– Pa moramo biti ozbiljni, ulog je izuzetno velik. Uz to Dinamo u svaku utakmicu ulazi s ciljem da pobijedi. Prije svega uvažavamo našu momčad, želimo je standardizirati, složiti udarnu momčad, a ovo je prilika da od te utakmice s time krenemo.

Bivši igrač Dinama Goran Jurić rekao je da će Dinamo proći čak i da se na Islandu igra na ledu. U svakom slučaju, plave ondje čekaju drukčiji uvjeti. Uostalom, jučer kad su stigli, dočekalo ih je “mršavih” 12 stupnjeva Celzijevih, a još ih čeka i umjetna trava.

– Ma, nogomet se igra u svim vremenskim uvjetima, na svakakvim terenima i na to su danas svi igrači prilagođeni. Te je razlike zgodno spominjati kao zanimljivosti, ali nećemo s time imati problema. Imali smo jučer trening na njihovu terenu, prilagodit ćemo se na sve. Kod kuće smo odradili samo jedan lakši trening na umjetnoj travi, nismo željeli na tri treninga opterećivati gležnjeve igrača – objasnio je Krznar koji tvrdi da je momčad spremna na sve, pa čak i na nekakav “zalutali metak”, da Valur povede:

– I na to smo pripremali momčad, dakle, nema panike. U nogometu je sve moguće, pa i primiti pogodak ranije ili kasnije, važno je i dalje ostati fokusiran, koncentriran na zadatke, kako pojedinačne tako i grupne, pa i cijele momčadi. I kad je Dinamo takav, kada je potpuno “unutra”, kad je odgovoran, nikakav ga razvoj situacije ne poljulja. A mi ćemo u utakmicu krenuti autoritativno i bit će sve u redu.

Idu kući zbog polarnog dana

Nadajmo se da će biti tako, da će plavi odigrati na visokoj razini i upisati ne samo prolazak koji je najvažniji već i pobjedu koja nosi koeficijent za naš nogomet. I onda će se plavi, za razliku od uobičajenog ostanka i spavanja nakon gostovanja, odmah ukrcati u zrakoplov i u srijedu oko 7 sati vratiti se u Zagreb jer već u petak kreću s HNL-om protiv Slavena Belupa.

– Razlozi za takav povratak pragmatični su, na Islandu je polarni dan, utakmica je jako kasno. Za vrijeme utakmice sunce će zaći i tijekom nje ponovno izaći. Stoga je upitno bi li igrači ondje uopće spavali, onda je bolje da probdiju u zrakoplovu, a odmarat će se do srijede navečer – zaključio je Krznar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije