Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZVAO NA OPREZ

Dinamo zastrašio trenera Villarreala: 'Tih 1:0 nam nije dovoljno protiv njih'

Goran Stanzl/PIXSELL
14.04.2021.
u 15:13

- To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret kao što je sada slučaj ima puno načina kako to ostvariti...

Trener španjolskog nogometnog prvoligaša Villarreala Unai Emery rekao je kako je pobjeda od 1:0 nad Dinamom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige nije dovoljna prednost uoči uzvrata jer je Dinamo opasna momčad koja ima više načina kako nadoknaditi taj rezultat.

- Ova utakmica nam je izazov jer Dinamo tijekom natjecanja u skupinama Europske lige nije izgubio niti jednu utakmicu u gostima, bio ga je pobijedio samo Tottenham u osmini finala. Isto kao što nam je u Zagrebu bio izazov pobijediti jer Dinamo ondje nije bio poražen, tako sada imamo novi izazov - rekao je Emery na konferenciji za medije u sportskom kampu Villarreala.

- Dinamo je dobra momčad pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret kao što je sada slučaj ima puno načina kako to ostvariti. Znaju napadati iz protuudara, pa kombinatorikom, preko krila, opasni su iz veznog reda na čelu s Ademijem. Kada se postave i defenzivno kao u Zagrebu također, su opasni po vrata protivnika, što su pokazali u prvoj utakmici kada su imali svoje dobre trenutke. Poštujem stoga Dinamo - dodao je Emery.

Villarreal još uvijek nije poražen u Europskoj ligi ove sezone, no izgubio je u nedjelju u prvenstvu doma 1:2 od Osasune. Međutim, Emery je odmarao neke igrače u tom susretu.

- Želimo izaći u najboljem izdanju. U Zagrebu i protiv Osasune radili smo neke dobre stvari što nas u konačnici čini sretnima, a sada želimo napraviti veliki korak i proći u polufinale - izjavio je.

Emery, koji je osvajao Europsku ligu sa Sevillom od 2014. do 2016. godine, napominje kako je Dinamo mješavina mladih talentiranih igrača i iskusnih reprezentativaca koja je sposobna preokrenuti 0:1 iz prve utakmice.

-Tu su igrači poput Ivanušeca, Majera, Oršića... Bude li im igrao Petković bit će im važan u njihovoj ideji - rekao je.

- Sposobni su nam zakomplicirati situaciju. Nastojat ćemo održati prednost iz prve utakmice, ali ona nije dovoljna, zabiju li nam gol sve se mijenja, bit će izjednačeno. Svašta se može dogodili, ali bitno je da čitavo vrijeme ostanemo hladne glave. Bit će teška utakmica i mi smo toga svjesni, moramo nastaviti ondje gdje smo stali u Zagrebu. S velikom željom ćemo ući u utakmicu - poručio je Emery.

Lijevi bek Alfonso Pedraza istaknuo je pak da nikakvog opuštanja u momčadi Villarreala neće biti.

- Ne, nikako, moramo izaći kako bi smo pobijedili, ne smijemo špekulirati. Mi igramo doma pa moramo nametnuti ritam. U prethodne dvije runde Europske lige smo pobijedili (protiv Salzburga i kijevskog Dinama) u gostima pa opet doma, pa moramo tako i sada. To nam je primjer za slijediti - izjavio je Pedraza iza kojega je 36 utakmica ove sezone.

- Očekujemo agresivni Dinamo, jer on to i jest. To je intenzivna ekipa koja nam je već na svom terenu stvorila probleme. Očekujem lijepu utakmicu te se nadam prolasku u polufinale - dodao je.

Pedraza tvrdi da neočekivani prvenstveni poraz od Osasune nije uzdrmao momčad uoči ovako važne utakmice.

- Nastavljamo u istoj liniji, dobro smo. Poraz od Osasune nas je u tom trenutku pogodilo, no sutra je novi izazov. Oporavili smo se, a sutra moramo biti 100 posto spremni - izjavio je taj 25-godišnjak.

Osasuna je prekinula Villarrealov niz od šest pobjeda zaredom u svim natjecanjima.

 

Komentara 4

FR
freeshooter
15:39 14.04.2021.

Pa sigurno je Emery imao priliku sagledati svu snagu ovog Dinama, osim ljeta, jeseni, zime, tu je i proljeće, duga je ovo sezona u EL a mi svaki put iznova pokažemo koliko smo jaki i dobro posloženi, tako da jee nama bitno da u Villarrealu istrčimo sa tom vjerom u sebe, koju smo stekli i dosad pokazali, te u svoju snagu i svoju igru, ova ekipa je velikih mogućnosti, sa igrom i sa vjerom u uspjeh i prolaz...idemo dalje...ale ale dinamo ale...

MM
mate.matika20
16:51 14.04.2021.

Najveći problem je što je Villarealova misija osvajanje Evropske lige kako bi ušli u Ligu prvaka, jer im je to najizgledniji način (ustvari to im je jedini način). Nije Dinamo bez šansi, ali ne treba im ništa zamjeriti ako ne uspiju.

JA
jadranko111
18:24 14.04.2021.

Ne znam je li zadnjih godina ijedan europski trener/klub pokazao ovakvo poštovanje prema Dinamu u svojim izjavama kao što je to ovaj španjolski prvoligaš.Može biti iz kurtoazije,klupske politike koja ne dopušta ikakve izjave o podcjenjivanja protivnika,pila naopako...štogod,lijepo je uopće čutiti takvu razinu komunikacije,pogotovo kad se radi o našem klubu koji je ipak tek odnedavno u ozbiljnijem europskom nogometnom društvu.I nadam se,iako šanse nisu velike,pobjedi i prolazu naših dečki.Ako i ne bude,neka se na terenu muški 'potuku,daju 120% od sebe,i kako god završilo ništa im nećemo moći zamjeriti.Idemo,plavi!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije