Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOĐA MODRIH

Dinamo uskoro ostaje bez kapetana? Ademi bi mogao u Kinu, Čačić promijenio priču

Ante Čačić i Arijan Ademi održali konferenciju za medije uoči utakmice između Milana i Dinama
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
27.02.2023.
u 10:16

Trener vodeće momčadi HNL-a još prije mjesec dana rekao je kako iz kluba može otići samo Livaković. No, prijelazni rok u Aziji još traje, zanimljivi su im neki Dinamovi igrači pa se opcije o transferu ne isključuju.

Nogometaši Dinama jučer su u najvećem hrvatskom derbiju na Maksimiru i s uvjerljivih 4:0 svladali Hajduk i na vrhu ljestvice sada im bježe za velikih 11 bodova. Da će utakmica biti jednosmjerna, vidjeli smo već u prvih deset minuta, kada su modri u mrežu Karla Sentića dvaput pospremili loptu. A prvi pogodak zabio je kapetan, Arijan Ademi. Zatim se u strijelce upisao Martin Baturina, dok je povratak u formu kasnije potvrdio dvostruki strijelac Luka Ivanušec. 

Trener domaćina Ante Čačić, uz to što je nahvalio mladog Baturinu, koji je svojevremeno bio u školi nogometa Hajduka, govorio je i o Ademiju. Naime, na turbulencije koje se posljednjih tjedana događaju u klubu nije ostao imun ni lider momčadi, koji je u Maksimirsku stigao sa zahtjevom za transfer. Predstavio im je dvije ponude, jednom iz lige petice, ali Čačić je tom prilikom rekao kako modru svlačionicu može napustiti samo Livaković.

- Jedini koji može otići jest Dominik Livaković (ima izlaznu klauzulu u ugovoru, op. a.). Kakve su bile ponude? Nije bitno, ne možemo kapetana pustiti u ovoj situaciji - kazao je tada strateg modrih. 

No, čini se da po pitanju Ademija istupio u nešto drugačijem tonu. Možda je razlog i to što dinamovci lakše dišu na vrhu ljestvice i sve su bliže novom naslovu prvaka. Podsjećamo, od Hajduka imaju i utakmicu manje.

28.01.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 19. kolo, GNK Dinamo Zagreb - NK Lokomotiva. Ante Cacic, Arijan Ademi Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

- Mene posebno veseli što on (Martin Baturina, op. a.) iz utakmice u utakmicu pokazuje da su procjene i moje i mojih kolega u ranijim kategorijama da se radi o izvanserijskom talentu. Siguran sam da će on biti najveći Dinamov izlazni transfer u povijesti. Arijan Ademi? Čitao sam o tome. U Kini traje prijelazni rok, neki naši igrači su im interesantni, ali ne mogu to trenutačno komentirati.

Spomenimo kako u kineskoj ligi igra njegov bivši suigrač Franko Andrijašević. Čovjek koji je uz plavi dres nosio garniture Hajduka i Rijeke kapetan je Zhejianga u kojem je prošle sezone bio drugi najbolji strijelac s 13 pogodaka.

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
11:46 27.02.2023.

Ako bi u Kini dobio puno više novca nego što ga ovdje dobiva onda ga treba pustiti. Prvenstvo je Dinamo već ionako osvojio, a ima logičnu i kvalitetnu zamjenu za Ademija. Ionako treba pripremati sastav za europske kvalifikacije, pa je onda bolje pustiti ga odmah. Dinamo će i dalje biti dobar i prejak za HNL. Nego mene zanima nešto drugo. Koliko je porasla cijena onom Hajdukovom dragulju? Onom malom koji je na maksimirski stadion došao kao biciklom, pa bio izgubljen cijelu tekmu? Je li sada već oko 50 milijuna €? Ili je već prešišao Joška po vrijednosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije