Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENERSKE SLAGALICE

Dinamo u prednosti uoči derbija, Hajduku nedostaje jedan od ključnih igrača

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
16.04.2022.
u 14:11

Splićani zaostaju sedam bodova za Zagrepčanima i doslovno mu samo pobjeda protiv najvećeg rivala "igra" ako želi ostati u utrci za titulu koju "ganja" od 2005.

Hajduk i Dinamo na Poljudu 20. travnja od 19 sati igraju derbi koji bi mogao odlučiti o prvaku Hrvatske, ali loša je vijest za Splićane što je Nikola Katić zbog tri žuta kartona suspendiran pa na njega ne mogu računati.

Kolo prije derbija, u utakmicama s Goricom i Istrom, bijeli i plavi su imali čak 14 igrača kojima je prijetilo neigranje u slučaju dobivanja žutog kartona, ali samo je Katić "pokleknuo". Treneri si, naravno, nisu mogli dopustiti štedjeti ikoga, sad je svaka utakmica kao finale Lige prvaka.

Posebno se to odnosi na Hajduk, koji zaostaje sedam bodova za Dinamom i doslovno mu samo pobjeda protiv najvećeg rivala "igra" ako želi ostati u utrci za titulu koju "ganja" od 2005.

15.04.2022., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 31. kolo, HNK Hajduk - HNK Gorica. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Navijači će svakako biti veliki plus za Splićane, no oko dvije tisuće najžešćih pristaša na Poljudu će imati i Zagrepčani. Već to sugerira užarenu atmosferu, vrijednu dvoboja dva najveća hrvatska kluba.

Pozitivno je i što, osim Katića, treneri neće imati problema sa sastavima. Dapače, Željku Kopiću se vratio i Luka Ivanušec, a jedine brige ima s Brunom Petkovićem. Odnosno, hoće li ga staviti u prvu momčad ili na klupu.

Valdas Dambrauskas također ima sličnu brigu, ostaviti Nikolu Kalinića na klupi ili s njime napasti od prve sekunde Dinamo.

Kako god, čeka nas spektakl, nakon kojeg će mnoge stvari biti jasnije. Hajduk ili će se aktivno priključiti utrci za titulu s Dinamom i Osijekom ili će u njoj ostati samo spomenuti dvojac. Rijeku drži jedino nategnuta teorija i lov na treće mjesto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

>>> Navijač Hajduka otišao korak dalje u načinu na koji bodri klub

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ana 1950
Ana 1950
14:49 16.04.2022.

Financijsko izvješće za prošlu godinu govori da je Dinamo na primanja igrača potrošio 167,9 milijuna kuna, plus 51 milijun na posrednike! Osijek je potrošio 56 milijuna kuna, Hajduk 53,5 milijuna kuna, a Rijeka 42,5 milijuna kuna. Dinamo dakle na plaće igrača troši više nego Osijek, Hajduk i Rijeka zajedno, tako da trenutno stanje na tablici potpuno odgovara redoslijedu potrošenom na ukupna primanja igrača. Dinamo je naravno u prednosti, ali obzirom na visinu primanja očekivalo se da će prošetati kroz prvenstvo i uzeti duplu krunu. međutim Rijeka je iz kupa izbacila Dinamo, dok je prvenstvo potpuno neizvjesno.

BI
billynik
16:24 16.04.2022.

"Napasti s Nikolom Kalinićem" -baš ste me nasmijali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije